"Sakin şehir"den 5 finalde 3 şampiyonluk

"Sakin şehir"den 5 finalde 3 şampiyonluk

- Türkiye'nin ilk "sakin şehri (cittaslow)" Seferihisar'ın plaj futbolu takımı, 2016 TFF Plaj Futbolu Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı- Seferihisar Cittaslow Plaj Futbol Takımı Teknik Direktörü Destek:"2009'dan beri 5. finalimizde 3. şampiyonluğumuza ulaştık"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - 2016 TFF Plaj Futbolu Ligi finallerinde şampiyonluğa ulaşan Türkiye'nin ilk "sakin şehri (cittaslow)" Seferihisar'ın plaj futbolu takımı Seferihisar Cittaslow'un teknik direktörü Mert Destek, 2009'dan beri 5. finallerinde 3. şampiyonluğa ulaştıklarını bildirdi.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Plaj Futbol Ligi'nin son maçında Nubufit Alanyaspor'u 6-5 mağlup eden Seferihisar Cittaslow şampiyonluğa ulaştı. Ligde 2009 ve 2013 yılındaki şampiyonlukların ardından toplamda 3. birinciliğe ulaşan Seferihisar Cittaslow'dan İhar Brishtel, turnuvanın en değerli oyuncu ödülünü aldı.

Seferihisar Cittaslow Plaj Futbol Takımı Teknik Direktörü Mert Destek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her takımda 2-3 yabancının bulunduğu turnuvanın zorlu bir mücadeleye sahne olduğunu kaydetti.

Çekişmeli geçen maçların ardından şampiyonluğa ulaştıklarını belirten Destek, "2009'dan beri 5. finalimizde 3. şampiyonluğa ulaştık. Ligde iki tane de ikinciliğimiz bulunuyor. Bu seneki şampiyonluğumuz bize her zaman destek olan Seferihisarlılara armağan olsun." diye konuştu.


- Lig kurulma düşüncesi


Mert Destek, plaj futbolunda bir gelişimin olduğunu ancak 6 senedir fazla yenilik yapılmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene lig kurma amacı var. Bunun iyi olacağını düşünüyoruz. 16-18 takımlı, yaz aylarında devam edebilecek bir lig kurulması plaj futbolunun Türkiye'deki gelişimi açısından çok önemli olacağını düşünüyorum. İnşallah gerçekleşir. Ligin, mili takıma da oyuncu kazandırmada faydalarının çok önemli olacağını düşünüyorum."

Daha önce 2014'te mücadele ettikleri "Euro Winners Cup"ta ilk 16 takım arasına kaldıklarını hatırlatan Destek, "Ama o yıl tecrübesizdik. Bu sezon daha tecrübeli gideceğiz, daha iyi hazırlanacağız. İnşallah çok daha iyi olacak. İlk 3'e girme gibi bir hedefimiz var." değerlendirmesinde bulundu.


- Kaptandan teşekkür


Seferihisar Cittaslow Takımı'nın kaptanı Sait Özkan da bu seneki finallerin zor geçtiğini ancak takım olarak inandıkları şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

Takım arkadaşlarına gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür eden Sait Özkan, "Finalleri en iyi şekilde bitirdik. Daha önce 2014'te mücadele ettiğimiz Euro Winners Cup'ta tecrübesizdik ancak ilk 16'ya kalma başarısı göstermiştik. 2017'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :