Sakatlıktan çıktı, gözünü olimpiyat madalyasına çevirdi

Sakatlıktan çıktı, gözünü olimpiyat madalyasına çevirdi

- Üst üste iki kez ciddi sakatlık geçirmesi nedeniyle uzun süre tatamiden ayrı kalan milli judocu Büşra Katipoğlu, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye madalya kazandırmak istiyor- Büşra Katipoğlu:- "Yaptığım derecelerle olimpiyatlara katılma hakkı


BALIKESİR (AA) - HAKAN FİRİK - Milli judocu Büşra Katipoğlu, 2013 ve 2014 yıllarında geçirdiği ciddi sakatlıkların ardından yoğun geçen hazırlık süreci sonunda katılmaya hak kazandığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya hedefliyor.

Judo Kadın Milli Takımı sporcularından Büşra Katipoğlu, üst üste ciddi sakatlıklar geçirmesi nedeniyle uzun süre tatamiden ayrı kaldı. Tedavi sürecini atlatan 24 yaşındaki judocu, bir yıl süren çalışmalarının ardından Rio'da düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Türkiye'yi 63 kiloda temsil edecek Büşra Katipoğlu, milli takımın Kazdağları'nın eteklerindeki bir otelde yaptığı kampta hazırlıklarını sürdürüyor.

Büşra Katipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judoda 2012 yılından itibaren büyükler kategorisinde yarıştığını söyledi.

İlk derecesinin 2013'te Dünya Kupası'nda ikincilik olduğunu belirten Büşra, şöyle konuştu:

"Samsun'da yapılan grand prix müsabakalarında çok kötü sakatlandım. Ön çapraz bağım kopmuştu. İlk ameliyatım biraz kötü geçmiş. Bunun farkında olmadan tedaviye devam ettim. 6 aylık iyileşme sürecini değerlendiriyordum ama ameliyattaki aksaklıklar yüzünden spora dönemedim. Spora dönünce de dizimden bir sakatlık geçirdim. 3 ay sonra tekrar ameliyat olmam gerektiği söylendi. 9 ay boyunca tatamiye çıkamadım."

Sakatlığı döneminde zor zamanlar geçirdiğini anlatan Büşra, "Hocamın, özellikle ailemin ve arkadaşlarımın desteğiyle her gün judo salonundaydım. Hiçbir şey yapamıyordum ama değnekleri kullanarak salona gidiyordum. İkinci ameliyatımı olduktan bir sene sonra tatamiye dönebildim." şeklinde görüş bildirdi.


- "Her zaman kendime inandım"


Büşra Katipoğlu, sakatlıktan çıktıktan sonra olimpiyat kotası için stresli bir sürece girdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Olimpiyat vizesi alacağımdan hiç kuşku duymadım. Biraz şüphe etseydim yapamazdım. Her zaman kendime inandım. Sonunda başardım. Yaptığım derecelerle olimpiyatlara katılma hakkı kazandım. İnşallah orada da her şey güzel olur. Bu ne bir son ne de bir başlangıç. Sağlam olduğum sürece judo yapacağım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :