Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

Sakarya'daki FETÖ/PDY davası

KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu tutuksuz 29 emniyet mensubunun "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarından yargılanmasına devam edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan, aralarında kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 29 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanıklardan 13'ünün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "emniyet mahrem yapılanması" soruşturması kapsamında bir gizli tanığın hafıza kartında ele geçirilen fişleme listesinde ismi bulunduğu ile İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden dijital materyal inceleme raporunun mahkeme dosyasına geldiğinin zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.

Söz alan sanık avukatları, mahkeme dosyasına giren belgeleri inceleyip beyanda bulunmak için süre istedi.

Söz verilen sanıklar da avukatlarının beyanlarına katıldıklarını, bu aşamada diyecek bir şeylerinin bulunmadığını söyledi.

Dosyaya giren iki belgeyi inceleyip beyanda bulunmaları için sanık ve avukatlarına süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 31 emniyet mensubu sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada 2 sanığın dosyadan ayrılmasına karar vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :