Sakarya'daki DEAŞ operasyonu

Sakarya'daki DEAŞ operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan, arasında Suriye'de terör örgütü içerisinde "sözde emir" olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen şüphelinin de bulunduğu Mısır uyruklu 3 kişi tutuklandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan Mısır uyruklu 3 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Mısır uyruklu 3 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan, Suriye'nin Deyrizor kentinde terör örgütü içerisinde "sözde emir" olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen M.M.D.E. ile A.İ.H.İ. ve A.S.M.B. tutuklandı.

Dün, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında, Sakarya TEM ekiplerinin düzenlediği operasyonda 3 şüpheli, sahte kimlikle yakalanmıştı.

Şüphelilerden birinin Suriye'nin Deyrizor kentinde terör örgütü içerisinde "sözde emir" olarak faaliyet gösterdiği, ikisinin de terör örgütünün Türkiye'deki faaliyetleri için para transferi yaptığı tespit edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :