Sakarya'daki DEAŞ operasyonu

Sakarya'daki DEAŞ operasyonu

Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü (TEM) ekiplerince terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütüyle bağlantıları bulunduğu iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıkça ifadeleri alındı.

DAha sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden M.J.S. "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak ve nakletmek", M.A.A. ise "çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları ülkeye sokmak, çoğaltmak, satmak ve nakletmek" suçlarından tutuklandı.

Diğer şüpheli İ.A.A. ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılırken, şüpheliler M.J.S. ve M.A.A'nın incelenen dijital materyallerinde "çocuk pornosu"nun bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Sakarya'da 23 Şubat'ta İl Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince, terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve eylemlerinin önlenmesi amacıyla düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :