Sakarya'da taraftar kavgası: 7 yaralı

Sakarya'da taraftar kavgası: 7 yaralı

Deplasmana maça giderken Pamukova'daki bir tesiste karşılaşan Sakaryaspor ile Eskişehirspor taraftarları arasında kavga çıktı- Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralandı, otobüslerin camları kırıldı, D-650 karayolunda trafik durdu

SAKARYA (AA) - TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un taraftarı ile Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Sakaryaspor'un taraftarları arasında Pamukova ilçesindeki bir dinlenme tesisinde çıkan kavgada 7 kişi yaralandı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un taraftarları, takımın deplasmanda oynayacağı Ümraniyespor maçına giderken Sakarya'nın Pamukova ilçesi Mekece mevkindeki bir dinlenme tesisinde mola verdi.

Aynı dinlenme tesisine Afyonkarahisar'a Afjet Afyonspor maçını izlemeye giden Sakaryaspor taraftarını taşıyan otobüs de mola için girdi. Burada iki takım taraftarları arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu taraftarlar, taş ve sopalarla birbirine saldırdı. Kavgada, taraftarları taşıyan otobüslerin camları kırılırken, D-650 karayolu ulaşıma kapandı.

Olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edilirken, 112 Acil Servis ekipleri yaralılara müdahale etti. Olayda yaralanan 7 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Sakarya taraftarları olay yerinden uzaklaştırılırken, kavganın yatıştırılmasının ardından Eskişehirspor otobüsleri etrafında çevik kuvvet ve jandarma ekipleri güvenlik önlemi adı. Otobüsleri arayan ekipler, taraftarları kimlik kontrolünden geçirdi.

Otobüsteki aramalarda çok sayıda alkol şişesi, demir sopalar, beyzbol sopası ve taş ele geçirildi. Taraftar daha sonra otobüslere bindirilerek polis eşliğinde yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :