Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümü

Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümü

Köpeği bulan hayvansever Nuray Ersoy:- "Sadece bir iş kazası olduğunu düşünüyoruz. Bir şikayetimiz yoktu ki geri çekelim. Biz sadece olayı gördük, araştırılmasını istedik. Savcılığın tutuklama tedbiri bizim dışımızda gelişen olaylar"

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeği veterinere götüren hayvansever Nuray Ersoy, tutuklanan kepçe operatörüyle ilgili herhangi bir şikayetlerinin olmadığını, bu tedbiri savcılığın uyguladığını söyledi.

Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapanca Hacımercan Mahallesi'nde 13 Haziran Çarşamba günü ormanlık alandaki köpekleri beslemeye gittikleri sırada, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını gördüklerini ve tedavisi için veterinere ağır yaralı olarak götürdüklerini belirtti.

Olayın aydınlatılması için ilçe jandarma karakoluna başvuruda bulunduklarını anlatan Ersoy, sürecin daha sonrasında savcılık tarafından yürütüldüğü kaydetti.

Yapılan incelemede olay yerinde bir iş makinesinin çalıştığının tespit edilmesi üzerine operatör İ.M'nin tutuklandığını anımsatan Ersoy, şöyle konuştu:

"Bunun bir iş kazası olduğu kanısına hep beraber vardık, bilinçli yapılmadığını düşündük. Şahsın kendisi de ifadesinde öyle söylüyor. Biz, şahıs suçludur diye şikayette bulunmadık. Sadece ilk andan itibaren olayın araştırılması için jandarmaya suç duyurusunda bulunmuştuk. Araştırıldıktan sonra orada bir iş makinesinin çalıştığı öğrenildi ve operatör tutuklandı. Normalde, bunun cezası da bu değil. Savcılık bizi çağırdı, bu iş kazasıysa şikayetçi olmadığımızı söyledik. Aksi halini ispatlayacak hiçbir durum yok. Olay yerini gören bir kamera ya da görgü şahidi yok. Birisi bunu bilinçli olarak yapacak olsa oradaki yavruların hepsine zarar verirdi. Sadece bir iş kazası olduğunu düşünüyoruz. Bir şikayetimiz yoktu ki geri çekelim. Biz sadece olayı gördük, araştırılmasını istedik. Savcılığın tutuklama tedbiri bizim dışımızda gelişen olaylar."

- Olay

Sapanca Hacımercan Mahallesi'nde 13 Haziran Çarşamba günü ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek daha sonra tedavisi için İstanbul'da bulunan bir veteriner kliniğine gönderilmişti. İstanbul'da ameliyat edilen yavru köpek kurtarılamamıştı. Sapanca Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kepçe operatörü İ.M. tutuklanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :