Sakarya'da ormanlar gençleşiyor

Sakarya'da ormanlar gençleşiyor

Bakan Eroğlu: - "Sakarya'da ormanlar, gençleştirme çalışmaları kapsamında Mayıs ayından itibaren kayın ağacı dikimi için hazırlanıyor. Bu çalışmayla gençleştireceğimiz ormanlar, tabiatımızı da güçlendirecek"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya'daki ormanların gençleştirme çalışmaları kapsamında mayıs ayından itibaren kayın ağacı dikimi için hazırlandığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) Sakarya'da orman gençleştirme çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirterek "Sakarya'da ormanlar, gençleştirme çalışmaları kapsamında Mayıs ayından itibaren kayın ağacı dikimi için hazırlanıyor. Bu çalışmayla gençleştireceğimiz ormanlar tabiatımızı da güçlendirecek." ifadesini kullandı.

Sakarya'da 9 bin 500 dekar alanı kapsayan arazinin dikime hazır olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Kalan sahalarda mini eskavatörle orman gülü temizliği çalışmalarına devam ediliyor. Sakarya'daki gençleştirme çalışmaları 134 bin dekarlık orman sahasında en yaygın görülen tür olan kayın ile başlayacak. 2016 yılı tabii gençleştirme programı kapsamında ise toplam 14 bin 210 dekarlık alandaki çalışmaları Ekim ayı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz."

Eroğlu, ayrıca gençleştirme çalışmalarının sadece Sakarya ile sınırlı kalmayacağına işaret ederek şunları kaydetti:

"Ormanların sürdürülebilirliğini sağlamada en önemli metot gençleştirme çalışmalarıdır. Biz de Bakanlık olarak çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Ormanlar bizim gözbebeğimiz ve gelecek için kıymetini iyi biliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :