Sakarya'da öğrencilere 750 bisiklet dağıtılacak

Sakarya'da öğrencilere 750 bisiklet dağıtılacak

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında kente gönderilen bisikletlerden 50'si öğrencilere teslim edildi

SAKARYA (AA) - Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018" kapsamında, Sakarya'da öğrencilere 750 bisiklet dağıtılacak.

Proje kapsamında kente gönderilen 50 bisikletin Zübeyde Hanım Ortaokulu Spor Salonu'ndaki dağıtım töreninde konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, bisikletlerin sayısının artacağını belirtti. Proje sayesinde sporun yaygınlaşmasının sağlanacağını vurgulayan Coş, "Gençlerimizin daha güçlü ve manevi anlamda huzurlu yetişmeleri için çabalıyoruz. Bisikletlerin okullarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 13 ilçedeki 45 okulda 180 bisiklet dağıtıldığını anımsattı. 

Geçen yıl seçmeli ders olarak belirlenen spor etkinlikleri dersinde bu bisikletlerin öğrenciler tarafından kullanıldığını anlatan Kuntoğlu, şöyle konuştu:

"Bu yıl 14 ilçemizdeki yaklaşık 75 okulumuzda 750 bisikletin dağıtımı planlanmaktadır. 9 bin öğrencimiz seçmeli ders olarak sporu seçti. Bisiklet dağıtımı, bahçesi bisiklet kullanımına uygun ve zemini elverişli okullarda yapılmaktadır. Dağıtılan bisikletler okullarımızda muhafaza edilip beden eğitimi öğretmenleri tarafından öğrencilerimize spor derslerinde kullandırılmaktadır."

İl Sağlık Müdürü Bilge Kağan Kaya ise yapılan araştırmalar ışığında gelecek nesillerin sağlıklı büyüyebilmeleri için Sağlık Bakanlığının böyle bir çalışma başlattığını dile getirerek, bu projeyle toplumun fiziksel aktivite alışkanlığının kazanmasının sağlanacağını kaydetti. 

Konuşmaların ardından Kazımpaşa Ortaokulu, Mehmet Demir İmam Hatip Ortaokulu, Zübeyde Hanım Ortaokulu, Aralık Neyyir Hanım Ortaokulu ve Yazlık Mehmet Zumra Kuş Ortaokulundan gelen öğrencilere bisiklet verildi.

Törenin ardından okulu gezen Vali Coş bisikletle salonda tur attı.

Programa, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı