Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

Terör örgütüne finansal destek sağladığı iddia edilen şüpheli tutuklandı, eşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen şüpheli tutuklandı, eşi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY terör örgütüne finansal destek sağladıkları ve örgüt yapısı içerisinde faaliyet gösterdikleri yönünde tespitler yapılan 2 şüphelinin takip edildiğini belirtti.

Ercan, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, şüpheli D.A.K ile eşi T.K'nın "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak", "resmi belgeyi düzenlemeye yetkisi olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alındıklarını aktardı.

Şüphelilerin savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiğini bildiren Mustafa Ercan, "Şüphelilerden D.A.K. 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından' tutuklanmış, şüpheli T.K. ise serbest bırakılmıştır." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :