Sakarya'da Eymen bebeğin tedavisi için kampanya başlatıldı

Sakarya'da Eymen bebeğin tedavisi için kampanya başlatıldı

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Sakaryaspor ve Türkiye Basketbol 1. Ligi takımlarından Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor, oynayacakları maçın bilet gelirini SMA hastası olan 6,5 aylık Eymen Çapkın için başlatılan yardım kampanyasına bağış

SAKARYA (AA) - Sakarya'da SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastası 6,5 aylık Eymen Çapkın'ın tedavisi için başlatılan yardım kampanyasına, şehirdeki futbol kulüplerinden destek geldi.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Sakaryaspor ve Türkiye Basketbol 1. Ligi takımlarından Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor, oynayacakları maçın bilet gelirini, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan 6,5 aylık Eymen Çapkın için başlatılan yardım kampanyasına bağışlama kararı aldı.

Sakaryaspor Kulübünün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Spinal Müsküler Atrofi (gevşek bebek sendromu) hastalığına yakalanan Metin ve Neziha Çapkın çiftinin 6 aylık bebekleri Eymen'in tedavisi için başlatılan "#EymeninSiyahınaYeşilOl" kampanyasına, Sakaryaspor Kulübü olarak var gücümüzle destek oluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Cumartesi günü oynayacakları Orduspor karşılaşmasından elde edilecek tüm gelirin Eymen bebek için ayrıldığı belirtilen açıklamada, futbolcuların maçtan alacakları primleri de Eymen bebeğe verecekleri ifade edildi.

Ayrıca, Orduspor karşılaşmasına kadar, Sakaryaspor'un satış mağazası Dükkan54'ten ve dukkan54.com üzerinden yapılacak alışveriş gelirlerinin yüzde 40'ını Eymen Bebeğin tedavisi için verileceği bildirildi.

Orduspor maçında bilet fiyatlarının da Eymen bebeğe destek için iki katına çıkarıldığı belirtilen açıklamada, bilet fiyatlarının açık kale arkası 10 lira, kapalı kale arkası 20 lira, maraton 30 lira, numaralı 50 lira, protokol ise 100 lira olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.

Türkiye Basketbol 1. Ligi Astra Group takımlarından Sakarya Büyükşehir Belediyespor ise sosyal medya hesabından, Cumartesi günü oynayacakları Finalspor maçı gelirlerini #EymeninSiyahınaYeşilOl kampanyası kapsamında Eymen Çapkın'a aktarılacağı bildirildi.

Öte yandan Kulüp yetkilileri, Spor Toto Süper Lig takımlarının, minik Eymen için düzenlenen kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu.

Sakarya Valiliği izniyle, Eymen Çapkın'ın tedavisi için açılan hesap numaraları ise şöyle::

"TL Hesap no: TR 830001500158007305680906", "EURO Hesap no: TR420001500158048016469512", "USD Hesap no: TR210001500158048016469502"

Sakarya'da Metin (32) ve Neziha Çapkın (31) çifti, ilk bebekleri 6,5 aylık Eymen'i hareketlerinde yavaşlık fark ettikleri için götürdükleri hastanede doktorlar tarafından, "Tip1 Spinal Müsküler Atrofi (SMA) - Gevşek Bebek Sendromu" teşhisi konulmuştu. Minik Eymen, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakımı Bölümünde 2,5 aydır solunum cihazına bağlı yaşıyor. Baba Metin Çapkın, bebeğinin hastalığının tedavisi için gerekli olan 561 bin doların karşılanması için yetkililerden yardım beklediğini ifade etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :