Sakarya'da 4-6 Yaş ve Görme Engelliler Kur'an Kursu açıldı

Sakarya'da 4-6 Yaş ve Görme Engelliler Kur'an Kursu açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Erbaş:- "Kur'an-ı Kerimi öğretecek insanların sayısı arttıkça öğrenen insanların sayısı da artıyor"

SAKARYA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kur'an-ı Kerimi öğretecek insanların sayısı arttıkça öğrenen insanların sayısı da artıyor" dedi. 

Serdivan İlçe Müftülüğünce Hacı Bayram Camisi'nde düzenlenen 4-6 Yaş ve Görme Engelliler Kur'an Kursu'nun açılış töreninde konuşan Erbaş, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de "Kim ki Kur'an'dan uzak yaşarsa onun için bir şeytan yaratırız ve o şeytan sürekli onunla beraberdir" dediğini hatırlattı.

Erbaş, il ve ilçe müftülüğünün bu ayeti dikkate aldığını vurgulayarak, "Bu proje bu mahallede şeytandan kurtarılmış bir mekan daha oluşturma projesidir. Çünkü ilelebet şeytan buraya yaklaşamayacak inşallah. Allah hayırlara vesile eylesin" ifadesini kullandı. 

Sakarya'da 20 yıl önce 10-15 Kur'an Kursu öğreticisi olduğunu, bu sayının şimdi 800'e yaklaştığını bildiren Erbaş, şunları kaydetti:

"Bu ne güzel bir lütuftur. Kur'an-ı Kerimi öğretecek insanların sayısı arttıkça öğrenen insanların sayısı da artıyor. Burada görme engelli kardeşlerimizin de istifade edeceği bir mekan oldu. Önemli olan kalplerin görmesi. Onun için Rabbimiz bir ayeti kerimede bulunuyor ki 'Onların gözleri vardır görmezler. Onların kulakları vardır görünürde ama duymazlar. Onların kalpleri vardır ama anlamazlar, demek ki manevi olarak ölmüş o insanlar.' Dolayısıyla gözleri görmeyen ama basireti açık olan, kulakları duymayan ama hakkı duyan bir şekilde işaret diliyle dahi Kur'an öğrenmeye çalışan kardeşlerimiz var. Onlar için gayret ediyoruz."

İl Müftüsü İlyas Serenli de Kur'an kursu açılışının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. 

Sakarya'daki ilk görme engelli kursunun açıldığını kaydeden Serenli, "Bunun yanında yaptığımız protokol çerçevesinde il milli eğitim müdürlüğünün kadrolu görevlileri de burada görme engelli yavrularımıza ders veriyor" dedi.

Daha sonra görme engelliler Ecrin Eslem Köse, Kur'anı-ı Kerim, Nazlı Deniz Tantan 'Görme engelli kızın kalbinden dökülenler" adlı şiir, Elif Sıla Çulhaoğlu ise 'Görme engellinin yol tarifi' adlı hikayeyi okudu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı