Sakarya ve Bartın'da kar yağışı

Sakarya ve Bartın'da kar yağışı

Sakarya'nın yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı, 5 ile 10 santimetre arasında ölçüldü - Bartın'da gece başlayan ve etkili olan kar nedeniyle kentin yüksek kesimleri beyaza büründü

SAKARYA/BARTIN (AA) - Sakarya ve Bartın'da etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde ortaya güzel görüntüler çıkardı.

Sakarya'da gece saatlerinde başlayan kar, öğleye doğru etkisini yitirdi. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin gece tuzlama çalışması yapması, ana arterlerde ve yollarda sıkıntı yaşanmasını önledi.

Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 ile 10 santimetre arasında ölçüldü.

Vatandaşlar da park ve bahçelere akın ederek, uzun bir aradan sonra yağan karın keyfini çıkardı. Adapazarı ilçesindeki Kent Park'a gelen bazı vatandaşlar, karla oynayan çocuklarının fotoğrafını çekti, kimileri de öz çekim yaptı.

Amatör fotoğrafçıların ise renkli şemsiyelerle bol bol kar fotoğrafı çektiği görüldü. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde de kartpostallık görüntüler oluştu.

- "Kışın başından beri bekliyorduk"

Karın keyfini çıkarmak için eşi ve 1,5 yaşındaki bebeğiyle Kent Park'a gelen Doğan Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağdığı için çok mutlu olduklarını belirterek, "Kışın başından beri bekliyorduk. Çocuğumuz da ufak, çıktık, fotoğraf çekiyoruz. Mutluyuz, daha fazla yağsın istiyoruz ama öğleden sonra bitecekmiş." diye konuştu.

Bebeğinin ilk defa kar gördüğünü aktaran Saraç, "Daha 1,5 yaşında. O da eğleniyor. Mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Bu arada, gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 4, en düşük sıcaklığın 0 derece olması beklenen kentte, kar yağışı etkisini kaybetti. Sakarya'da, hafta sonunun yağmurlu geçeceği, sıcaklıkların ise 10 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

- Köylerde kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

Bartın'da da gece başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaz büründü.

Ulus ilçesi Küre Dağları Milli Parkı eteklerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle gece saatlerinde kapanan köy yolları, İl Özel İdaresi ekiplerince açıldı.

İlçeye bağlı Şirinler, Elmacık ve Isırganlı köylerinde yarım metreye kadar ulaşan kar kalınlığı, ortaya güzel görüntüler çıkardı.

Sıcaklığın sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü ilçede, yollardaki buzlanma nedeniyle sürücülerin ulaşımda güçlük çektiği ve yolda kaldıkları görüldü.

Merkez ilçeye bağlı Arıt ve Aydınlar köyünün yüksek kesimlerinde de yollar karla kaplandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :