Sakarya Valisi Coş'tan Otokar'a ziyaret

Sakarya Valisi Coş'tan Otokar'a ziyaret

Vali Coş:

SAKARYA (AA) - Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Otokar fabrikasını ziyaret etti.

Arifiye ilçesindeki fabrikada incelemelerde bulunan Coş, fabrikayla ilgili bilgilendirildi. Coş, kurumlar vergisinde birinci olması dolayısıyla fabrika genel müdürü Ahmet Serdar Görgüç'e teşekkür plaketi verdi. Görgüç de Coş'a Altay tankı maketini takdim etti.

Vali Coş, burada yaptığı açıklamada, her ülkenin ihtiyaç duyduğu savunma ekipmanlarını diğer ihtiyaçlarından kısarak tedarik ettiğini söyledi. Dünyadaki bu büyük pazarda Türk üreticilerinin, Türk firmalarının, Türk sermayesinin, Tük mühendislerinin araştırma geliştirme kapasitesinin söz sahibi olmasının kıvanç verici olduğunu belirten Coş, "Milli tank projemizin hazırlanmasında, uygulanmasında tatbikata geçirilmesinde emeği geçen herkese, Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak bütün devlet yetkililerimize bu projenin gerçekleştirilmesinde görev alan Otokar firmasına teşekkür ediyoruz" dedi.

Türk savunma sanayisiyle iftihar ettiğini vurgulayan Coş, şunları kaydetti:

"Savunma sanayisinin gelişmesine ve daha önce yurt dışından almak zorunda kaldığımız, pek çok kere de çeşitli siyasi sebeplerle paramızla satın almadığımız araç ve gereçleri, savunma ekipmanlarını artık Türk mühendisi ve işçisinin göz nuruyla üretebilir hale gelmesi her açıdan sevindirici. Bizim için övünç verici bir durum. Türk savunma sanayisinin bu günlere gelmesinde katkısı olan özel teşebbüs ve yöneticilerine, sermayedarlarına, işçi ve mühendislerine teşekkür ediyoruz. Buradaki güzel çalışmaları görüp etkilenmemek, işçisiyle, mühendisiyle, Türk sanayisiyle iftihar etmemek mümkün değil. Daha önce hayal olan birçok şeyi günümüzde azimle, inançla, heyecanla başardığımızı büyük bir sevinçle görüyoruz. Başarılarımızın daha da yükselmesini, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını, ülkemize, milletimize fitne tohumları ekmek isteyenlere Allah'tan fırsat vermemesini temenni ediyoruz."

 Fabrikada üretilen araçlarla ilgili detaylı bilgi veren Ahmet Serdar Görgüç ise Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankı ALTAY'ın projesinin programa uygun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Daha sonra, Coş ve beraberindeki heyet fabrikayı gezdi.

Kaynak:Haber Kaynağı