Sakarya Nehri'nde balık ölümlerine inceleme

Sakarya Nehri'nde balık ölümlerine inceleme

Karasu ilçesinde Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e dökülen kısmında yaşanan balık ölümleri nedeniyle inceleme başlatıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Karasu ilçesinde Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e dökülen kısmında yaşanan balık ölümleri nedeniyle inceleme başlattı.

Alınan bilgiye göre, İhsaniye Mahallesi'nden geçen Sakarya Nehri'nde ölü balıkların su yüzeyine çıktığını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine jandarma ve zabıta ekipleriyle bölgeye gelen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli uzman ekipler, yaptıkları incelemede bazı balıkların öldüğünü, bazılarının ise nefes almakta güçlük çektiğini belirledi.

Balık ölümlerinin neden yaşandığını tespit etmek için nehirden su ve balık numuneleri alan ekipler, vatandaşlara da balıkları yememeleri uyarısında bulundu.

Karasu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Şakir Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehirde iki gündür kirlilik gözlendiğini, bunun sanayi kuruluşları tarafından atılan atıklar nedeniyle olduğunu öne sürdü.

"Nehirde kirlilik çok büyük, bu kirliliği ancak büyük bir sanayi kuruluşu yapar." diyen Şen, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir an evvel konuya eğilerek, iyi bir araştırma başlatması gerekiyor. Nehri kirleten suç unsurunun bulunmasını gerekiyor." diye konuştu.

Bu arada, bazı araçların bagajında ölü balık bulan jandarma ekipleri, balıkları İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :