Sakarya merkezli FETÖ/PDY soruşturması

Sakarya merkezli FETÖ/PDY soruşturması

KHK ile kapatılan Çınar Akademi ve Gençlik Derneği üyesi ve yöneticilerine yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 6 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi- "ByLock" programını kullandığı iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan bir kişi, sevk edildiği ma

SAKARYA (AA) - Sakarya merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince Sakarya, İstanbul ve Bursa'da gözaltına alınan FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen ve kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Çınar Akademi ve Gençlik Derneği üyeleri ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu 6 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen öğretmenler G.Ç, A.B, S.S, M.E.K, M.T. ve öğrenci M.A, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan 6 şüpheli, adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Aranan 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bu arada, FETÖ'nün haberleşme ağı "ByLock" kullanıcılarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan ve Sakarya'ya getirilen M.K, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :