Sakarya 5. Geleneksel Koruyucu Aile Şenliği

Sakarya 5. Geleneksel Koruyucu Aile Şenliği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam:"Çocuksuz bir toplumu asla düşünmüyoruz. İlelebet yaşayabilmek için çocuklarımızı çok iyi korumalı, eğitmeli ve onlarla ilgili hayallerimizi, planlarımızı birer birer hayata geçirmeliyiz diye düşünüyoruz"

SAKARYA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuksuz bir toplumu asla düşünmediklerini belirterek, "Bir toplumun gençleri olmadığı zaman, nüfusu yenilenmediği zaman o toplumun gelecekten beklentileri azalıyor. O açıdan ilelebet yaşayabilmek için çocuklarımızı çok iyi korumalı, eğitmeli ve onlarla ilgili hayallerimizi, planlarımızı birer birer hayata geçirmeliyiz diye düşünüyoruz" dedi.

Erenler ilçesindeki bir restoranda düzenlenen Sakarya 5. Geleneksel Koruyucu Aile Şenliği'nde konuşan İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak büyük bir aile olduklarını söyledi.

İslam, bakanlık olarak ailenin değerini bildiklerini, ailenin toplumun en temel kurumu olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Bir taraftan sosyal açıdan, manevi açıdan çok değerli aile ama diğer taraftan devletler açsından da çok değerli. Bütün büyük devletler son on yıllardaki sosyal politikalarını aile ve aile değeri üzerine kuruyorlar. Ailenin güçlü olması devletin de güçlü olması demektir. Çünkü güçlü aile toplumun bütün sorunlarını çözmeye muktedirdir. Toplumun en küçük üyesidir fakat tüm sorunları çözebilmeye kadirdir" diye konuştu. 

Güçlü bir ailenin toplumun temel direği olduğunu ve devletin en yakın çalışma aracı olduğunu ifade eden İslam, ailenin güçlü olmasını istediklerini, bütün politikalarını da ailenin güçlenmesi üzerine kurgulamaya çalıştıklarını kaydetti.

İslam, ailenin en önemli fertlerinden biri olan çocukların kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirerek, "Çocuklar, çünkü bizim istikbalimiz, yarınımız, geleceğimiz. Çocuksuz bir toplumu da asla düşünmüyoruz. Bir toplumun gençleri olmadığı zaman, nüfusu yenilenmediği zaman o toplumun gelecekten beklentileri azalıyor. O açıdan ilelebet yaşayabilmek için çocuklarımızı çok iyi korumalı, eğitmeli ve onlarla ilgili hayallerimizi, planlarımızı birer birer hayata geçirmeliyiz diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocuklar için en iyi ortamın, aile ortamı olduğunu düşündüklerini belirten Bakan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız ailelerinin yanında büyüsün istiyoruz. Mümkünse kendi aileleri değilse koruyucu ailelerde o da mümkün değilse bizim bakım kurum ve kuruluşlarımızda çocukların bakımı, korunması ve hayatı sürdürülsün istiyoruz. Politikalarımızı tamamen bunun üzerine inşa ediyoruz. Şu anda ailesinin yanında ekonomik destek vererek baktığımız 80 bin çocuğumuz var." 

Koruyucu aile seferberliğinin, 2012 yılında başladığını ifade eden İslam, "Daha önce de vardı koruyucu ailelerimiz ama çok az sayıdaydı, 500 kadar koruyucu ailemiz vardı. 2012 yılından itibaren Türkiye'de bir seferberlik başlattık. Şu anda 4 binin üzerinde koruyucu ailemiz var ve bu sayıdan çok daha fazla çocuğumuz var. Koruyucu Aile Şenliklerimiz bizi yılda bir kere bir araya getiriyor. Tanış, dönüş olmamızı sağlıyor. Varsa problemlerimizi paylaşmaya yoksa birbirimizle ahbap, arkadaş olmaya, çocuklarımızı tanıştırmaya vesile oluyor" diye konuştu. 

Ayşenur İslam, koruyucu ailelere teşekkür ederek, "Allah sizlerden razı olsun. Allah sizlerin eksikliğini göstermesin inşallah" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı