Şair Abdurrahim Karakoç Nevşehir'de anıldı

Şair Abdurrahim Karakoç Nevşehir'de anıldı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir’de Abdurrahim Karakoç’u anma etkinliği kapsamında "Şair Abdurrahim Karakoç hayatı ve şairliği" konulu panel düzenlendi....

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir’de Abdurrahim Karakoç’u anma etkinliği kapsamında "Şair Abdurrahim Karakoç hayatı ve şairliği" konulu panel düzenlendi.

Nevşehir Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonundaki panelde, Karakoç'un edebi kişiliği, sanatı, dava adamlığı anlatılarak, her dönemde susmayan bir şair olduğu vurgulandı.

Burada konuşan gazeteci Oğuz Özdem, Karakoç’un aşkı en iyi ifade eden şairlerden biri olduğunu belirterek "Karakoç şiirleri ve edebi kişiliğiyle aramızdan ayrıldı. Şiirleri ise konuşulmaya devam ediyor." dedi.

Yazar Osman Aytekin de Karakoç’un yazdığı sosyal içerikli, hicivci, nükteci, çarpıcı ve her haliyle yerinde tespit ve tahlillere varan az ve öz şiir lisanıyla, çok şeyler söyleyebilme ustalığının onu büyük bir şair yaptığını kaydetti.

Karakoç'un bir fikir ve aksiyon adamı, bir ideolog olmadığını anlatan Aytekin, "Karakoç bir sanat adamıdır. Ancak bir fikir adamı olmamasına karşılık yazdığı şiirleriyle belki de fikir adamlarına göre sanatının incelikli ve etkili olması nedeniyle bir ideolog kadar etkili olabilmiştir. "diye konuştu.

Panel, Karakoç’un şiirlerinden örneklerin sunulmasının ardından sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :