Sahte ilanlarla fiyatları şişirenlere ağır cezalar geliyor! 1 Kasım'da yürürlüğe girecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte isimler ve fake hesaplarla emlak ve oto satışlarını manipüle etmeye çalışanları ağır cezalandıracaklarını açıkladı. Ayrıca, ilan sitelerinin bu tür faaliyetlerden sorumlu tutulacağını belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya'da düzenlenen İhracat Seferberliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, emlak ve oto satışlarında sahte isimlerle, fake hesaplarla, fiyatları yükseltmek için yapılan manipülatif çabaların ağır cezalandırılacağını duyurdu. Bolat, aynı zamanda ilan sitelerinin bu tür manipülasyonlardan sorumlu tutulacağını vurguladı. Bakan Bolat, 1 Kasım'da yürürlüğe girecek olan yeni yönetmelikle ilgili detayları paylaştı.

a1.jpg

Bakan Bolat, konuşmasında Türkiye'nin ihracat performansına da değinerek, 2022'de dünya ihracatının yüzde 5 büyüdüğünü ancak bu yıl bu rakamın yüzde 0,8'e düşeceğini belirtti. Dünya genelinde ticaretin daraldığına dikkat çeken Bakan Bolat, Türkiye'nin bu zorlu dönemde başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.

a2.jpg

Ticaret Bakanı, depremin etkilerine de değinerek, 6 milyar dolarlık bir ihracat kaybının yaşandığını, ancak buna rağmen ihracatın geçen yılın seviyelerine yakın bir şekilde devam ettiğini söyledi. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında tarihi ihracat rakamlarına ulaşıldığını belirten Bolat, hizmet ihracatında da yüzde 14'lük bir artışın olduğunu ve hedeflerinin 100 milyar doları aşmak olduğunu ifade etti.

a3.jpg

Bakan Bolat, otomotiv sektöründeki çip krizi ve sıfır araç fiyatlarının artışıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Piyasada yaşanan stokçuluk ve spekülatif işlemlere karşı önemli düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Bolat, sıfır ve ikinci el araçlarda ciddi fiyat indirimlerinin başladığını ifade etti.

a4.jpg

Son olarak, sahte isimlerle emlak ve oto satışlarındaki manipülasyonlara karşı yeni yönetmeliklerin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini açıklayan Bakan Bolat, cezaların artırılacağını ve haksız işlemleri tekrarlayan işletmelerin geçici kapatma cezalarıyla karşılaşabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler