Sahra Altı Afrika'daki muhtaçlara kurban eti

Sahra Altı Afrika'daki muhtaçlara kurban eti

Diversity Farklılık Derneği'nin yürüttüğü "Kurbanlarınız Afrika'da Kardeşlik Olsun" kampanyası ile Sahra Altı Afrika'nın farklı bölgelerindeki yaklaşık 100 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırıldı

İSTANBUL (AA) - Diversity Farklılık Derneği tarafından "Kurbanlarınız Afrika'da Kardeşlik Olsun" kampanyası ile Sahra Altı Afrika'nın farklı bölgelerinde yaklaşık 100 bin ihtiyaç sahibine kurban eti dağıtıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, başta Çad, Mali, Nijer ve Somali olmak üzere Afrika'nın 38 farklı ülke ve bölgesinde hayırseverlerin gönderdikleri kurbanlar kesildi ve temmuz ayından itibaren yapılan hazırlıklar neticesinde belirlenen köylere ve hanelere ulaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çad Dernekler Genel Müdürü Muhammed Salih, Diversity Farklılık Derneği'nin yıl boyunca ülkelerinde çeşitli faaliyetler yürüttüğünü, bu yıl kendilerinin de gözlemci olarak katıldıkları kurban kesim ve dağıtımları için tüm hayırseverlere, Çad halkı adına duacı olduklarını belirtti.

Diversity Farklılık Derneği Çad Temsilcisi Erhan Bal da bu yıl Kurban Bayramı'nda geçen yıllara nazaran daha fazla noktaya kurban eti ulaştırdıklarını ifade etti. Başkent N’djamena ve kırsalda da 33 köye kurban götürdüklerini aktaran Bal, toplamda 15 bin kişiye kurban eti dağıttıklarını kaydetti.

Diversity Derneği Başkan Yardımcısı Şakir Akıskalı da Afrika'da yıl boyunca su kuyusu, sünnet, kurban ve eğitim projeleriyle, sürdürülebilir yardımlar için Afrika'nın 38 ülkesinde çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Akıskalı, bayram süresince kurbanlarını Afrika'daki kardeşleriyle paylaşan hayırseverlere minnettar olduklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :