Sahnesi yanan EDT yeniden "perde" diyecek

Sahnesi yanan EDT yeniden "perde" diyecek

İş merkezindeki sahnesinin 1 Nisan'da çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından sezonu kapatan Erzurum Devlet Tiyatrosu, yarın yeni salonunda "Deli Bayramı" adlı oyunla perdelerini açacak- EDT Müdür Vekili Aras: - "Erzurum seyircisi bize hep ka

ERZURUM (AA) - Geçen sezon sahnesi yanan Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), yarın yeni salonunda "Deli Bayramı" isimli oyunla seyircilerine tekrar "merhaba" diyecek.

EDT Müdür Vekili ve Sanat Yönetmeni Levent Aras, oyunlarını sahnelemeleri için tahsis edilen Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 2016-2017 sezonunda seyirciyle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Sahnelerinin çıkan yangında kullanılamaz hale gelmesinin ardından perde açabilmek için çok çalıştıklarını belirten Aras, "Yangından sonra İl Sağlık Müdürümüz Serhat Vançelik ve Erzurum protokolünün bize bu salonu vermesiyle, yarın seyirciyle buluşacağız. Her yıl ekimde perde açarız. Bu yıl da yangın atlatmamıza rağmen ekimde perde açmayı bildik." dedi.

Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildiren Aras, ön rapora göre, yangının elektrik aksamından kaynaklandığını dile getirdi. Aras, kiracı olarak kullandıkları iş merkezindeki salonda artık sahne almayacaklarını ifade etti.

Sağlık Müdürlüğünün tahsis ettiği salonu haftada 3 gün temsillerinde kullanacaklarını anlatan Aras, şunları kaydetti:

"Burası konferans salonuydu, tiyatro sahnesi haline getirdik. Bu salon hem İl Sağlık Müdürlüğünün hem Devlet Tiyatrosunun. Devlet, halk için var. Sahne ve dekorumuzu oyunu oynadıktan sonra toplayıp, depomuza götüreceğiz. Kullanmadığımız zaman burası konferans salonu olarak işlevine devam edecek."

- "Aşkla, şevkle çalışmaya devam ettik"

Yarın Hakan Alkan'ın yönettiği "Deli Bayramı" isimli komedi oyununu sahneleyeceklerini belirten Aras, ilk gösterimin ardından 20 Ekim'de de seyirciyle buluşacaklarını, biletlerin satışa çıktığını bildirdi.

Seyircinin yangından sonra sürekli "Neredesiniz, ne zaman açılacaksınız" diye sorduğunu ifade eden Aras, şunları söyledi:

"Erzurum seyircisi bize hep kapalı gişe oynattı. Biz aynı aşkla, şevkle çalışmaya devam ettik. Burası inşaat halindeyken Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin sahnesinde, idari binamızda, bir düğün salonunda prova yaptık. Buraya ulaşmak için yoğun çaba harcadık. Bu dönem 3 oyun daha planlıyoruz. Araştırmamız devam ediyor. 'Sihirli Sirk' adlı bir çocuk oyunu daha planlıyoruz. Eski salonumuz 238 kişi kapasiteliydi. Burası 226 kişi kapasiteli. 12 kişiden af diliyorum."

Yönetmen Hakan Alkan da oyun hakkında bilgi vererek, "Standart yaşamdaki bir insanı delirtebilecek bütün ögelerin işlendiği bir hikaye, komedi ve hiciv türünde anlatılıyor. Biz dans ve koreografiye öneldik. Çağdaş Türk tiyatrosu ile çağdaş Batı tiyatrosunun kabare türlerini bir araya getirmeye çalıştık." dedi.

- "Deli Bayramı"

Turgut Özakman'ın yazdığı "Deli Bayramı"nın dekoru Selim Cinisli, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu, müzikleri Gürkan Çakıcı'ya ait.

Abdullah Arif Atalay, Ali Okumuş, Taner Köse, Hakkı Melih Karaman, Alev Mercan, Samet Talayman, Ömer Menteşe, Özlem Millici, Fazıl Aksakal, Gülsüm Yalçın'ın rol aldığı oyun, 20 ve 21 Ekim'de saat 19.30, 22 Ekim'de ise saat 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

EDT'nin bir iş merkezinin beşinci katındaki sahnesinde 1 Nisan'da oyuncular prova yaparken yangın çıkmıştı. EDT, "Buzlar Çözülmeden" adlı oyunla 27 Nisan'da Atatürk Üniversitesi Gösteri Sanatlar Merkezi'nde sezon kapanışını yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :