Sahne sırası Eskişehir'de

Sahne sırası Eskişehir'de

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Sahne Sırası Sende" sloganı ile düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nda, İç Anadolu bölge birinciliğini Eskişehir'i temsil eden Belenay Kıraç elde etti

ESKİŞEHİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Sahne Sırası Sende" sloganı ile düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması'nda Eskişehir'i temsil eden Belenay Kıraç, İç Anadolu Bölgesi birincisi oldu.

Eskişehir Tepebaşı ilçe Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu’na iki yıl önce katılarak Türk sanat müziğiyle tanışan 18 yaşındaki Belenay Kıraç, yarışmaya Osman Nihat Akın’ın "O güzel başını göğsüme koysan" isimli eserini seslendirerek katıldı.

Türkiye genelinde 38 ilden 64 gencin sahne aldığı yarışmada, Eskişehir adına derece elde eden Kıraç, şunları kaydetti:

"Bu koroya bir arkadaşımın davet etmesiyle geldim. Böylesine büyük bir başarı benim için önemli bir kariyer. Batı müziği eğitimi almama rağmen, Türk sanat müziği eserlerini seslendirmeyi çok seviyorum ve artık Türk Müziği Konservatuvarı okumak istiyorum. Türk genci olarak Türk müziğini yakından tanımaya çalışmak çok önemli. Öğrendikçe farklı bir etkisi olduğunu hissediyorsunuz. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a bizlere böyle bir eğitim olanağı verdiği için çok teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :