Şahiniyle dostluğu görenleri şaşırtıyor

Şahiniyle dostluğu görenleri şaşırtıyor

Zagrebli Josip Bezic, "en yakın arkadaşım" dediği "Feniks" isimli şahiniyle yürüyüş yapıyor, tramvaya biniyor, müzik dinliyor- Bezic'in şahiniyle dostluğunu görenler hayrete düşüyor

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yaşayan Josip Bezic'in "Feniks" isimli şahiniyle dostluğu görenleri şaşırtıyor.

Kara şahin cinsinden olan Feniks, Bezic ile birlikte yürüyüş yapıyor, tramvaya biniyor, kahve içerken ona eşlik ediyor, müzik dinliyor.

Zagreb'de garsonluk yapan Bezic, Feniks'i dört ay önce Slovenya'daki bir şahin yetiştiricisinden satın aldığını belirterek, kısa sürede şahiniyle arasında özel bir bağ kurulduğunu anlattı.

Feniks, şahinle avlanmayı öğrenen ve sınavı geçen her reşit gencin şahin satın alabileceğini söyledi.

Bezic, Feniks'le dışarı çıktığında görenlerin hayrete düştüğünü, bir süre uçtuktan sonra şahininin mutlaka gelip koluna konduğunu anlattı.

- "Uysal gibi görünse de evcil değil"

Her ne kadar uysal gibi görünse de Feniks'in yırtıcı bir hayvan olduğuna dikkati çeken Bezic, "O tam bir yırtıcı. Hızlı refleksleri ve güçlü pençeleri var. Dinlendiği sırada onu rahatsız etmek hiç de akıllıca değil" dedi.

Bezic, Feniks ile her gün yürüyüşe çıktıklarını ve ona özgürce uçma imkanı tanıdığını aktaran Bezic, "en yakın arkadaşım" dediği şahini tavuk etiyle beslediğini kaydetti.

Yırtıcı kuşları beslemenin maharet istediğini belirten Bezic, "Yetersiz beslenen yırtıcı kuş, avlanmak için de uygun değildir. Orta derecede beslenen kuş, her çağrıya cevap verir ve doğayı seven bir avcıdır. Fazla beslenen kuş ise tok olduğundan avcının çağrısına kulak asmaz. Bu nedenle ayarı iyi bilmek gerek" diye konuştu.

- Oda arkadaşı kedi

Evinde ayrıca bir köpek ve kedi de beslediğini belirten Bezic, "Feniks'in oda arkadaşı Megi isimli bir kedi. Onunla iyi anlaşıyor ama köpekten biraz korkuyor. Köpek ona yaklaşınca kanatlarını açıp ötmeye başlıyor" dedi.

Bezic, vahşi hayvanların kimliklerini korumak adına her daim doğayla iç içe olması gerektiğini vurguladı.

Şahiniyle dostluğu görenleri şaşırtıyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :