"Şahane Züğürtler" oyunu Şehir Tiyatroları'nda sahnelenecek

"Şahane Züğürtler" oyunu Şehir Tiyatroları'nda sahnelenecek

Haldun Dormen'in yönettiği oyunun prömiyeri yarın yapılacak

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Şahane Züğürtler" adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor.

Şehir Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Haldun Dormen'in yönettiği oyun, yarın prömiyerini gerçekleştirecek.

Fransız bulvar tiyatrosunun öncülerinden aktör, yazar ve yönetmen Jacques Deval'in 1933'te yazdığı oyun, 13-15 Ekim tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, 19-22 Ekim tarihlerinde ise Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde izlenebilecek.

Asude Zeybekoğlu'nun çevirisini yaptığı oyunun, sahne tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Canan Göknil, ışık tasarımını Özcan Çelik, efekt tasarımını Serkan Yavşan yaptı.

Barış Çağatay Çakıroğlu, Buğra Can Ildırışık, Can Başak, Can Doğan, Ceylan Çete, Çağrı Özgür Hün, Dilay Taşkaya, Engin Akpınar, Hakan Güner, Müge Akyamaç, Onur Şirin, Özgün Akaçça ve Süeda Çil'in rol aldığı oyunun konusu şöyle:

"Rusya'daki devrimden sonra pek çok Rus asilzadesi batı ülkelerine kaçtı. Ouratieff çifti de bu ailelerden biridir. Çar'a ait yüklüce bir serveti de beraberinde getiren çift, bu paraya dokunmaz, çeşitli evlerde hizmetçilik ve uşaklık yaparak hayatlarını sürdürmeye devam eder. Ancak bu parada herkesin gözü vardır ve Ouratieff çifti parayı korumak için büyük bir gayret içindedir. Neticede, çok büyük bir servete hükmetmekle beraber yoksul bir hayat yaşayan çiftin başına akıl almaz olaylar gelir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :