"Sahabeler şehri"nde Kadir Gecesi

"Sahabeler şehri"nde Kadir Gecesi

Diyarbakır'da Kadir Gecesi dolayısıyla İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif-i olan tarihi Ulu Camii'ne akın eden vatandaşlar ellerini semaya kaldırarak, Müslümanların huzuru için dua etti- Camiye sığmayan cemaat, avlu ve bahçeye çıkarak namaz kıldı- Kadir Ge

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Kadir Gecesi dolayısıyla İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif-i olan tarihi Ulu Camii'ne akın eden vatandaşlar ellerini semaya kaldırarak, İslam aleminin huzuru için dua etti.

Kur'an-ı Kerim'de bin geceden daha hayırlı gece olarak bildirilen Kadir Gecesi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Diyarbakır'da da huşu içinde ihya edildi.

Şehrin çeşitli semtlerinden gelen onlarca kadın, yaşlı ve çocuk, gündüz saatlerinden itibaren tarihi Ulu Camii'ne akın etti. Vatandaşlar, cami içinde yer bulamayınca avluda namaz kılmak zorunda kaldı.

Ellerini semaya kaldıran müminler, İslam aleminin huzuru, birlik ve beraberliği için dua etti.

Teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif, okunan dualarla açıldı. Ziyaretçiler imamın elinde tuttuğu Sakal-ı Şerif'i öpmek için adeta yarıştı. Bazı vatandaşlar da cep telefonlarıyla fotoğraf çekmeye çalıştı. Kalabalığın içinde kalan çocuklar ezilmemeleri için omuzlara alındı.

Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların içinde Allah ve Peygamber aşkının çok olduğunu söyledi.

Kadir Gecesi'nin önemini anlatan Tolan, "İnşallah bu gece, kötülüklerden, sıkıntılardan, terörden, bombalardan ve kötülüklerden kurtulmamıza vesile olur. Özellikle Sur'da uzun süre camilerimiz kapalı kaldı. Ulu Camii de bir müddet kapalı kaldı." dedi.

Kadir Gecesi'nde Diyarbakır'ın Ulu Camii'ne sığmadığını kaydeden vatandaşlardan Ahmet Önalan da Kadir Gecesi'ni ibadetlerle geçirmeye çalışacaklarını belirtti. Önalan, şöyle konuştu:

"Bu geceyi İslam dünyasının 5. Harem-i Şerif-i olan tarihi Ulu Camii'nde idrak etmek bizleri derinden etkiliyor. Bizim için büyük bir fırsattır. Herkesin buralara gelip bu havayı teneffüs etmesini istiyoruz. Fitne fesadın bir an önce bitmesi için Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Bin aydan daha hayırlı bir günü yaşadıklarını ve böyle bir manevi yerde ibadet etmenin güzel bir duygu olduğunu belirten İsa Acun ise halkın da özlemle beklediği bir atmosferi yaşadıklarını kaydetti. Son zamanlarda yaşadıkları olayları halkın tasvip etmediğini dile getiren Acun, "Dualarımızla o günlerin bir daha gelmemesi için de Rabbimizden temennide bulunacağız. Halkımız ne kadar huzura ihtiyacı olduğunu bu camiyi doldurarak göstermiştir. Rabbimize hamd ediyoruz bizlere bu günleri gösterdiği için." şeklinde konuştu.

Çocuklarıyla camiye gelen Melike Sevinç de ülkeleri için dua ettiğini aktardı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :