Sağlıkta Yetki Yine Sağlık Sen’de

Sağlıkta Yetki Yine Sağlık Sen’de

Konya’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercihi yine Sağlık-Sen oldu.

2017 yılı sendika üye tespitlerinin tamamlandığını vurgulayan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “Haksızlıkların karşısında her zaman dimdik duran sendikamıza, çalışanlarımızın gösterdiği teveccüh ile bu sene de yetkiyi almış bulunmaktayız” dedi. 15 Mayıs’ta yapılan sendikalı üye sayımları sonucuna göre Sağlık Sen’in üye sayısını alt bölge tayinlerinin son derece yoğun olduğu bir dönemde dahi 9029 rakamına ulaştığını belirten Uysal, “Şehrimizde bizden sonra gelen sendikanın üye sayısını yaklaşık olarak 8’e katlamış olmanın verdiği gurur ile çalışanlarımızın haklarını korumaya ve etkili sendikacılık yapmaya devam edeceğiz “ dedi.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklı mücadelesini sürdürmek için var güçleri ile çalıştıklarını söyleyen Uysal, “ Bu dönemde, yıpranma payının tüm sağlık çalışanları için hayata geçirilmesi, sabit ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve sağlıkta şiddet için caydırıcı tedbirler alınması amacıyla yeni düzenlemelerin yapılması öncelikli hedeflerimiz arasında olacaktır” dedi.

“Yaptığımız sendikacılık bir var oluşun hikâyesidir” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Uysal, “Sadece birilerinden intikam almak, bazı insanlara imtiyaz tanımak için sendikacılık yapmıyoruz. Sendikacılığı dava bilinci ile yaparak ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozma gayreti gösteriyor ve her zaman doğru olduğunu bildiğimiz insanların yanında yer alıyoruz” dedi. Sağlık Sen’in yetkili sendika olduğu günden bu yana ‘hak nerede, ne zaman ve nasıl isteneceğini’ dosta düşmana gösterdiğini belirten Uysal, “Sendika olarak her zaman sağlık çalışanlarımızın yanında olduk ve sorunlarını dert edindik. Bu sorunların çözüme kavuşturulabilmesi için de elimizden ne geliyorsa yaptık. Bu yaptıklarımızı gören sağlık çalışanlarımızın da teveccühleri ile üye sayımızı hızla artırmayı başardık” dedi.

Yeni bir gelecek inşa etmek için, ortak değerlerimizi öne çıkaran hedefler doğrultusunda sendikacılık yaptıklarının da altını çizen Uysal, “Sağlık-Sen'in inanmış kadroları gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğine, emanetine sahip çıkmışlardır. Sağlık ve sosyal hizmet alanında sendikacılığı, bizden önce yetkiyi elinde bulunduranların hayal bile edemeyeceği seviyelere çıkarmanın verdiği huzur ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.Haber Merkezi