"Sağlık'ta paralele geçit yok"

"Sağlık'ta paralele geçit yok"

Konya’nın sağlık yatırımları hakkında bilgi veren Küçükkendirci, “Konya sağlığı sorunsuz olarak yoluna devam ediyor” dedi. Küçükkendirci paralel yapının sağlıkta da var olduğunu ifade ederek, “Mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Yaptığı açıklamalarla sağlığın sürekli gelişen bilim dalı olduğunu hatırlatarak, “ Bugün sağlıkta en üst noktaya geldik derseniz, kaybettiğimiz nokta olur. Sağlıktı keşfedilmemiş o kadar noktalar var ki, insan vücudunda bir o kadar keşfedilmemiş hastalıklar oluyor. Kanserlerin tedavileri, değişik hastalıkların değişik tedavileri, kısa sürede insanları tedavi ederek kısa sürede evlerine dönmesini sağlamak gibi olaylarla sağlık sektörü sürekli kendini yenileyerek ilerliyor. Bu bağlamda da Konya sağlık üssü olma yolunda ilerliyor. Biz bu arada sağlık yatırımlarıyla ilgili fiziki şartları iyileştirme yoluna girdik. Hükümetimizin ciddi çalışmaları da Konya’ya ciddi destek verdi.  Bunlara en iyi örnek ise eski köhnemiş halinden kurtulan Numune Hastanesi yeniden yapılıyor. Yeni Numune Hastanesi 600 yataklı ve her odasında iki hasta kalacak şekilde, içerisinde tuvalet, banyo ve refakatçi yatağıyla otel konforunda bir hastane oluyor. Bu yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah 2017 yılında vatandaşlarımıza bu hastanede hizmet vermeyi planlıyoruz. Yine şehir hastanesi konsepti içerisinde cumhurbaşkanımızın hayalini Konya’da gerçekleştirmiş olacağız. Başlangıçta 838 yataklı olarak ihale edilen fakat arsanın küçüklüğünden dolayı ilerde büyüyememe sorunu olacağı için Uluslararası Bahri Dağdaş Enstitüsü’nden arsayla ilgili uzun süren bir çalışmamız oldu. Çalışma sonuçlandıktan sonra ilgili firma yer tespitlerinden sonra buradada 838 yatak şimdilik, daha sonra da bin 500 yataklı seviyeye çıkarılabilecek bir üs kullanım hakkıyla Konya’ya bir şehir hastanesi kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu hastane bir ihtisas hastanesi olacak. Bir Tıp ve eğitim araştırma hastanesinde ne varsa orada da olacak şekilde yapılacak. Yeni çevre yolu yapılıncaya kadar, eski çevre yolunun üzerinde olması da büyük bir avantaj olmuş olacak.  Çevre il ve ilçelerden gelecek olan ambulanslar ve ilçelerdeki hastalar rahatça hastaneye ulaşabilecek” dedi.

img_9173.jpg

İLÇELERE, BÜYÜK HASTANELER YAPIYORUZ

İlçelerde de yatırımların devam ettiğinin altını çizen Küçükkendirci, “ Akşehir Devlet Hastanesi, Cihanbeyli Devlet Hastanesi, Karapınar, ılgın, Çumra Devlet hastanelerimiz bitirilmiş durumda.  Yine bunun yanında büyük hastaneler olarak Ereğli Devlet Hastanesi, yapılanma sürecinde inşaatı devam ediyor. Emirgazi Devlet Hastanesi ikmal ihalesine yarım kalan ihalesi yeni bir firmayla devam edip 6 ay içerisinde tamamlanıp açılacak. Seydişehir Devlet Hastanesi de eski hastanenin yanında 75 yataklı olarak hizmet verecek. Beyşehir Devlet Hastanesi TOKİ aracılığıyla yapımı devam ediyor.  Bunun yanında Altınekin Devlet Hastanesi de kısa süre içinde tamamlanmak üzere. Çeltik Entegre ilçe hastanesi bitirildi ve eski hastanenin taşınmasıyla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Bunun yanında 122 Acil Sağlık Hizmetlerinde yeniden yapılanma çalışmalarımız var. Konya’da hava ambulansıyla birlikte 65 adet istasyonumuz var. 40 bin nüfusa bir sağlık istasyonuyla hizmet verecek şekilde istasyonları kuruyoruz. Konya merkezde açık olan 5 adet istasyonumuz var. Bunların içerisinde Gödene TOKİ Konutları, Karatay ve Meram’da yeni istasyonlar, hizmet veren istasyonlar olacak. Yine Ereğli ve Akşehir ilçelerimizde istasyon planlamalarımız var. Konya’da bir ambulans çağırdığımız zaman 10 dakika sürede ambulansın yetişeceği bir planlama yapıyoruz. Kırsal alanda da ilk yarım saat içinde hastalara ulaşmak istiyoruz. Bunların yanı sıra ilçe merkezlerimizde de Aile Hekimlerimizde hafta sonları ve geceleri nöbet tutarak acil durumlarda müdahale edebilecek” şeklinde konuştu.

img_9182.jpg

“12 ADET HASAM YAPACAĞIZ “

“Önümüzdeki günlerde de Halk Sağlık Müdürlüğümüzün yürüteceği Halk Sağlık Merkezleri  (HASAM )bir yapılanması söz konusu olacak. Torba yasada da bunun kuralları çıkıyor. Bunların içerisinde hekim ve diyetisyenler olacak. Bununla birlikte kanser birimlerinin içerisinde hizmet vereceği merkezler olabilecek. Bunlarla vatandaşlarımız kanserle mücadelede erken teşhis yaptırabilecek. HASAM’lar her 100 bin nüfusa bir olacak şekilde planlandı. Konya’da dağınık nüfuslar göz önünde bulundurularak 12 adet HASAM yapacağız. Bunların yanında özel sağlık kurumlarını denetlenmesi bize ait olarak, hizmetlerini devam ettiriyor. İlerleyen günlerde de 11 adet özel hastanenin yanında 2 adet daha özel hastane yapılmış olacak. Bunlara ilave olarak da tıp fakültelerinin hastaneleri de yoğun olarak hizmet veriyor” diye konuştu.

“PARALEL YAPIYA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Paralel yapının hastanelerdeki yapılanmasında da ciddi çalışmaların olduğunu belirten Küçükkendirci, “Her şeyi kanunlar çerçevesinde gözeterek mücadelemizi devem ettiriyoruz. Bu konuda devletimize karşı tutum sergileyen, hizmet alanında işler yapıyor gibi gösterip arka planda başka işler yapanlara müsaade etmeyeceğimiz gösteriyoruz. Sağlık camiası geniş olmakla birlikte aynı zamanda da sektörel olarak bu örgüt tarafından da takibi yapılan bir sektör. Dolayısıyla bizlerde bu alanda hükümetimize yapılacak bir hamlede, bizlerde gerekeni yapmaya hazırız. Bu olayların yanında ülkemizde oluşan terör olaylarını da göz önünde bulundurarak ülkemizdeki oynanan oyunlara fırsat vermeyeceğiz. Bunlara rağmen sağlık sektöründe maksimum hizmet vermeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

img_9184.jpg

ŞİDDETE TUTUKLAMA VAR

Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda cezaların artığını hatırlatan Küçükkendirci, “Bu konuyla ilgili yeni torba yasasında da revizyonlar söz konusu. Şiddet sadece sağlık sektöründe değil de her alanda şiddetin hiçbir şeklini kabul etmiyoruz. Vatandaşa hizmet sunumu içinde olan sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti asla kabul etmiyoruz. Çünkü oradaki çalışanlar insanların kendi yakınlarını kurtarmaya çalışırken yapılan şiddet olabilecek bir olay değildir. Bizler Hipokrat yeminine tam uyarak kimseye ayrım gözetmeden hizmet veriyoruz. Bunla ilgili yeni yasada daha önemli yaptırımlar söz konusu. Daha önce gözaltı yapılırken yeni yasayla birlikte tutuklanarak cezai işlemleri başlayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“YANIK ÜNİTESİNDE GELİŞMELER YAPILIYOR”

Konya Eğitim Araştırma Hastanesindeki yanık ünitesinin yüzde 40 derecedeki yanıklara müdahale ettiğini aktaran Küçükkendirci, “Her hastanenin spesifik çalışma alanları farklılık gösteriyor. Bazı alanların en iyileri her yerde bulunmuyor. Yüzde 40 yanık oranlı hastalarımızı hızlı şekilde Ankara ve İstanbul’a nakledebiliyoruz. Bu oranın altındaki hastaları Konya’da tedavi ediyoruz. Şehir Hastanesi konsepti içerisinde yanık ünitemizi yüzde 60’lı oranlara çıkaracak şekilde çalışmalarımız var. Bu hastanenin tamamlanmasıyla yüzde 60 oranındaki hastalara hizmet vereceğiz”  ifadelerine yer verdi.  Sami Gediz-Memleket

img_9189.jpg