Sağlıkta dev projeler Karatay’da hayata geçiyor

Sağlıkta dev projeler Karatay’da hayata geçiyor

Karatay Belediyesi sorumluluk alanında bulunan 82 mahallede gerçekleştirdiği projelerle ilçenin geleceğine ışık tutan yatırımlar yaparken sağlık alanında da yeni yatırımları ilçeye kazandırmaya devam ediyor

 

Karatay Belediyesi, ilçenin geleceğine ışık tutuyor. İlçedeki yaşam kalitesini daha da arttırmak için yapılan sağlık yatırımları ile örnek projelere imza attıklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; "Karatay Belediyesi olarak; her alanda vatandaşlarımızın hizmetine koşmaya devam ediyoruz. Sağlık alanındaki projelerimize de büyük önem veriyoruz. Bazen dakikalar, hatta saniyeler bile vatandaşımızın hayata tutunmasını sağlıyor. Böylesine önemli bir hizmetlere vesile olduğumuz için mutluyuz" dedi.

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(15).jpg

 

Karatay’a 21 Sağlık Merkezi kazandırıldı

Karatay’da sağlık ocağı ihtiyacı kalmadığını belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Yediler, İşgalaman, Karakulak, Karaaslan, Burhandede, Çataltömek, Karkent, Karbel, Çatalhüyük, Saraçoğlu, Selim Sultan, Büyüksinan, Zenburi, Kalenderhane, Karşehir, Numune Hastanesi Karatay Semt Polikliniği, İstiklal ASM, Ulubatlı Hasan 2 nolu ASM, Kalenderhane ASM, Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek hizmet binası olmak üzere 20 sağlık merkezini Sağlık Müdürlüğü'ne ve Karatay’a kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı.  Başkan Hançerli Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Karatay Semt Polikliniğinin de ilçeye kazandırılmasıyla Karatay Belediyesi tarafından yapılan sağlık merkezi sayısının 21’e yükseldiğine dikkat çekti.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Konya'ya yakıştı

Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Karatay Semt Polikliniğinin sağlık alanında büyük bir eksiği kapattığını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; "Göreve geldiğimiz günden itibaren sağlık hizmetini günden güne daha da kapsamlı bir hale getirerek hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz"  diye konuştu. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Karatay’da sağlık alanında önemli bir ihtiyaç olan Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Karatay Semt Polikliniği 2395 m2 inşaat alanında 870 m2 arsa üzerinde 3 katlı olarak yapıldığını söyledi. Başkan Hançerli merkezin içerisinde 20 adet diş kliniği, röntgen odaları, laboratuvar, alçı odası, Bay-Bayan Mescit gibi pek çok hizmetin yer aldığını belirterek; Karatay’a ve Konya’ya yakışır bir tesis kazandırdıklarını ifade etti.

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(8).jpg

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(10).jpg

 

Karatay sağlıkta merkez üssü olmaya devam ediyor

Karatay Belediyesi’nin Karaaslandede Mahallesinde 5.107 m² arsayı Bölge Kan Merkezi inşa edilmesi için Kızılay Konya Şubesi’ne tahsis etmesiyle Konya’nın ve çevre illerin kan ihtiyacına cevap verecek dev bir tesisin daha Konya’ya kazandırıldığını kaydeden Başkan Mehmet Hançerli Konya’da gerçekleştirilen sağlık yatırımlarının her geçen gün arttığını dile getirdi. Başkan Hançerli "Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın onayına istinaden Konya’da bir Bölge Kan Merkezinin kurulması kararlaştırıldı. Ardından Türkiye Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bu onay yazısı gönderildi. Karatay Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan Karaaslan Mahallemizdeki 5.107 m² arsa Kızılay Konya Şubesi’ne devredildi. Bu arsaya Kızılay Konya Şubesi tarafından 9.000 m²’lik bir alanda inşaatı yapılacak. Konya’mızdaki 1200 yataklı Şehir Hastanemiz tamamlanır tamamlanmaz, Bölge Kan Merkezimiz de bitirildiğinde Konya’mız büyük bir sağlık yatırımına daha kavuşmuş olacak" dedi.

 

Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi adını dünyaya duyurdu

Başkan Hançerli, Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlamak ve hasta yakınlarını desteklemek amacıyla yine Türkiye'de bir ilke imza atarak Karatay'a Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ni kazandırdıklarını vurguladı. Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin de desteğiyle alzheimer hastalarına umut olduğunu dile getiren Başkan Hançerli; Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen eğitici programlar, seminerler ve toplantılar ile hastalar ve hasta yakınları alzheimer hastalığı hakkında bilgilendirildiğini söyledi. Başkan Mehmet Hançerli; Karatay Belediyesince Konya'ya kazandırılan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi hastalara ve hasta yakınlarına moral olmaya devam ederken Dünya Sağlık Örgütü tarafından da övgüyle bahsedilerek Örnek Yaşam Merkezi olmaya aday gösterildiğinin de müjdesini verdi.

 

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(18).jpg

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(9).jpg

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(14).jpg

İsmil Termal Tesisleri Bölgenin marka tesisi olacak

İsmil Termal Tesislerinin inşasının da hızla devam ettiğini söyleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; yenileme çalışmaları ile bay-bayan termal havuzlar, çocuk havuzları, saunası, buhar odası, hamamı, 200 kişilik restorantı, 500 kişilik ve 100 kişilik iki adet konferans salonu mescidi, marketi, 7 blok 112 daireden oluşan apart daireleri, yeşil alan içerisinde açık voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanı, fitness alanı ve camisi ile İsmil Termal Tesislerinin Türkiye için marka bir termal tesis haline geleceğini ve Konya turizmini daha da geliştireceğini belirtti.

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(5).jpg

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(1).jpg

Hoş Geldin Bebek Projesi yenilenerek büyüyor

Karataylılar tarafından büyük bir memnuniyet ile karşılanan Karatay Belediyesi Hoş Geldin Bebek Projesi, kapsamında Hoş Geldin Bebek aracı da yenilenen hediye içeriğinin konseptine uygun olarak değiştirilerek çok daha şık tasarımı ile aileleri ziyaret etmeye devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediyenin doğumdan ölüme, evlilikten eğitime kadar hayatın her alanında halkla iç içe bir kurum olduğunu dikkat çekerek; 2009 yılından bu yana binlerce bebeğin 'Hoş Geldin Bebek Projesi' kapsamında ziyaret edilerek sağlık kontrollerinin yapıldığını ve hediyelerin takdim edildiğini belirtti.

 

Ulaşım Karatay’dan tarama KETEM’den

Başkan Hançerli yine Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Karatay KETEM’de (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) son teknoloji ürünü cihazlarla kanser taramalarının devam ettiğini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın önemle üzerinde durduğu KETEM ile Aile Sağlığı Merkezleri ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla koordineli yürütülen kalın bağırsak, rahim ağzı ve meme kanseri taramaları Karatay'da ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Başkan Hançerli, Kanser taramasından geçmek isteyen vatandaşlar için Karatay Belediyesi tarafından hazır tutulan araçlarla Karatay Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e getirilerek kanser taramasından geçirildiğini belirtti.

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(7).jpg

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(16).jpg

 

Türkiye’nin en büyük Hastanelerinden biri Karatay’da yükseliyor

Konya başta olmak üzere çevre kentler açısından büyük önem taşıyan Sağlık Bakanlığı'nın projesi olan Şehir Hastanesi inşaatının Karatay'da hızla yükselmesinin memnuniyetini yaşadıklarını kaydeden Başkan Hançerli; yaklaşık 1 milyon metre karelik alanda yapımı devam eden Şehir Hastanesi'nin tamamlandığında Türkiye’nin en büyük hastanelerinden biri olacağına dikkat çekti. Başkan Mehmet Hançerli, "Hızlı büyüyen bir şehre sahibiz. Bu büyüme yeni hastane ihtiyacını da beraberinde getirdi. Bu nedenle Akabe Mahallemizde bulunan ve 1250 yatak kapasitesine yükseltilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "kamu-özel sektör iş birliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği proje" olarak tanımladığı Şehir Hastanesi Karatayımız’a ve Konyamız’a sağlık alanında çok büyük güç katacak. Bizler de Karatay’da eksikliği hissedilen hastaneyi ilçemize getirebilmek için destek sağlamaya çalıştık.  Şehir Hastanesi sadece Konya’nın değil, bölge kentlerinin de vazgeçilmez bir sağlık tesisi olacak." dedi. 

dev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(6).jpgdev-projeler-karatayda-hayata-geciyor-(12).jpg