Sağlıklı yaşam araçları tanıtıldı

Sağlıklı yaşam araçları tanıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini anlatmak amacıyla Konya'ya gönderilen sağlıklı yaşam araçlarının tanıtımı yapıldı.

Araçlar, başta okullar olmak üzere Konya'nın birçok ilçesinde hizmet vermeye başlayacak.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Dikilitaş Sahip Ata İlkokulu'nda yapılan tanıtım töreninde, Konya genelinde 5 sağlıklı yaşam aracıyla hizmet verileceğini söyledi.

İlk olarak öğrencilere hizmet vereceklerini belirten Öznavruz, "Hijyen, sağlıklı beslenme, ağız ve diş sağlığı, hareketli yaşam alışkanlığı gibi konularda eğitimler vereceğiz." dedi.

Öznavruz, çocuklarda farkındalık oluşturmak adına eğlenerek sağlıklı bilgiler edinebilmesi için de 15-20 dakikalık çizgi filmler izletileceğini aktardı.

Amaçlarının, sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesi olduğunu anlatan Öznavruz, şöyle devam etti:

"Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesini sağlayarak, hastalık risklerinin azaltılmasını ve önlenmesini sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından toplumun bilgi sahibi olmasını amaçlıyoruz. Toplumun her kesiminde sağlık farkındalığı oluşturmak için, sağlıklı yaşam araçlarını kentin tüm ilçelerinde hizmete sunacağız."

Konuşmanın ardından, yetkililer tarafından öğrencilere sağlıklı yaşamla ilgili bilgiler verilerek çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.