"Sağlıklı ve Güvenli Nesiller İçin Okulda Acil Durumlara Yaklaşım" konferansı

"Sağlıklı ve Güvenli Nesiller İçin Okulda Acil Durumlara Yaklaşım" konferansı

Ankara Valiliği ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen konferansta, sağlıklı ve güvenli nesil yetiştirmenin önemine dikkat çekildi- Vali Topaca:- "Bu eğitimin amacı sadece fiziki kazalar değil, günümüzde birçok tehlikeler var. Uyuşturucusudur,

ANKARA (AA) - Ankara Valiliği ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Sağlıklı ve Güvenli Nesiller İçin Okulda Acil Durumlara Yaklaşım ve Kazaların Önlenmesi" konferansında, sağlıklı ve güvenli nesil yetiştirmenin önemi vurgulandı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa Ankara Valisi Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Ali Sözen, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Haluk Özen, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, öğretim görevlileri ve anaokulu öğretmenleri katıldı.

Vali Topaca burada yaptığı konuşmada, konferansın çocukların korunmasına, yetiştirilmesine ve geleceğe hazırlanmasına önemli katkılar sunması temennisinde bulundu.

Geleceğin teminatı olan çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğine işaret eden Topaca, "Bu anlamda tabii onları korumak için okulda da olsa, dışarıda da olsa birçok tehlikenin olduğunu biliyoruz. Onları bilinçlendirmek, bu tehlikelere karşı duyarlı bir şekilde yetiştirmek, Milli Eğitimin de, okullarımızın da öğretmenlerimizin de en önemli görevidir." ifadesini kullandı.

Çocukların yetiştirilmesinin, tehlikeler konusunda bilgilendirilmesinin ve bilinçlendirilmesinin doğru eğitimle yapılması gerektiğini vurgulayan Topaca, şunları kaydetti:

"Sizler tabii ana sınıflarında görev yapan öğretmen arkadaşlarımız bu konuda uzmansınız. Onları en güzel şekilde yetiştiriyorsunuz. Ancak sizin de bilemediğiniz, uzmanlığınızın dışında kalan alanlar olabilir. Bunlardan bir tanesi de çocuklarımızın okul öncesinde muhtemel risklere karşı eğitimi. Bu konu gündeme geldiğinde ben hiç tereddütsüz bunu yapalım, arkadaşlarımızı bilinçlendirelim dedim."

- "Gelin geleceğe birlikte hazırlayalım"

Bu işe ana sınıfından başlanması konusundaki önerisinin kabul edildiğini belirten Topaca, "Bugün bu programı başlatıyoruz. Öyle tahmin ediyorum bu program sırasında sizler hem bildiğiniz bazı bilgileri tekrar edeceksiniz hem de bilmediğiniz veya yanlış bildiğiniz bazı şeyleri de bu alanda uzmanlaşmış arkadaşlarımız vasıtasıyla gerek okulda, gerek dışarıda çocuklarımızı bilgilendirecek, yeni, doğru ve güncel bilgilere de erişmiş olacaksınız." değerlendirmesini yaptı.

Topaca ana sınıflarını çocuklara uygun şekilde planladıklarını, çocukların kendisine zarar verecek hareketlere veya çarpmalara karşı okulun, sınıfın her noktasını düşündüklerini bildirdi.

Çocukların ilk öğretmenlerinden, ömür boyu hafızalarında taşıyacakları bilgiler öğrendiğini aktaran Topaca, şu görüşlerini paylaştı:

"Öğrencilerin geleceğe hazırlanmasına önem verip bilgilerinizi ve tecrübelerinizi onlarla en güzel şekilde paylaşarak onları, gelin geleceğe birlikte hazırlayalım, tehlikelerden, risklerden, maddi manevi uzak bir şekilde hazırlayalım. Bu eğitimin amacı, sadece fiziki kazalar değil, günümüzde birçok tehlikeler var. Uyuşturucusudur, gayri ahlaki şeylerdir. Bunlarla ilgili de öğretmenlerin, çocuklarımızı en güzel şekilde bilinçlendireceğine ve bilgilendireceğine güvenimiz sonsuzdur. Bu vesile ile bütün öğretmenlerimize, çocuklarımızı yetiştiren sizlere şükranlarımı sunuyorum ve programın güzel bir eğitime vesile olmasını, çocuklarımızın başarılı bir şekilde hayata tutunmalarına bir araç olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

- Bu topluma hepimiz borçluyuz"

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özen de bu etkinlikte üniversite ve toplum ilişkisini bir kez daha öne çıkarmanın amaçlandığını belirtti.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin, mahallenin çocukları üzerinde hem sağlıklı çocuk muayenesini öğrendiklerini hem de çocuklara katkıda bulunduklarını aktaran Özen, "Yani Hacettepe Tıp Fakültesi sadece akademik olarak çok başarılı bir fakülte değil, aynı zamanda bütün gücünü toplumla bir arada olmaktan almıştır." ifadesini kullandı.

Özen, toplumdan kopuk üniversitenin, o toplumdaki algısının hiçbir zaman istenilen düzeyde olamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz kamu üniversitesi olarak kamu kaynaklarını kullanıyoruz ve bu topluma hepimiz borçluyuz. Bu borcumuzu defalarca ödemek durumundayız. Dolayısıyla ben, anaokulu öğretmenlerimize çocuklarımızla ilgili acil sorunlarda neler yapılacağı ile ilgili bu toplantıyı hep bu değerlendirme içinde görüyorum. Açıkçası böylesine toplumla iç içe olan bir üniversitenin rektörü olmaktan da gurur duyuyorum. Bu konuda daha ilk gün makamında bu konuyu açar açmaz bize desteğini önce gözleriyle, sonra sözleriyle, sonra eylemleriyle gösteren Sayın Valime her zamanki gibi şükranlarımı ifade etmek istiyorum."

Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özen, projeye verdikleri katkılarından dolayı Ankara Valisi Topaca'ya teşekkür belgesi takdim etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :