Sağlıklı Su Çalışmaları Devam Ediyor

Sağlıklı Su Çalışmaları Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Ereğli, Emirgazi, Akören ve Güneysınır ilçelerinde su isale hattı ve su şebeke ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gideriyor. Bu kapsamda Ereğli, Emirgazi, Akören ve Güneysınır ilçelerinde su isale hattı ve su şebeke ıslah çalışmaları başlatan KOSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarda farklı çaplarda sağlıklı, uzun ömürlü duktil ve polietilen boruları kullanıyor.

Mevcut su kaynaklarının sağlıksız olması dolayısıyla Emirgazi ilçesine bağlı Demirci, Ereğli ilçesine bağlı Belkaya ve Kutören mahallelerinde çalışma yapan KOSKİ,  Demirci Mahallesi’nin su kaynağında arsenik, yaylalarında nitrat; Belkaya ve Kutören mahallelerinde ise yüksek oranda bor tespit etti. Bu bölgeyi besleyecek sağlıklı su kaynağı için Beyören Mahallesi Deveağılı mevkiinde iki adet derin su temin sondajı kuran KOSKİ, sondajlardan sağlıklı su elde etti. Suyu söz konusu mahallelere ulaştırmak için isale hattı yapımını sürdüren KOSKİ, Ereğli ilçesi Kutören ve Belkaya mahalleleri ile Emirgazi ilçesi Demirci Mahallesi’ne Su Sağlama Projesi kapsamında su şebekesi yapımında, toplam 42 bin 281 metre uzunluğunda farklı çaplarda sağlıklı, uzun ömürlü duktil ve polietilen boru kullanılıyor.  Üç mahallenin su isale hattı 60 günde tamamlanıp işletmeye alınacak.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, Akören ilçesi merkez ve muhtelif mahallelerde mevcut su şebekesi yenileme çalışmaları kapsamında toplam 10 bin 531 metre uzunluğunda su şebeke hattını ıslah ediyor. KOSKİ ekipleri, işletme ömrünü tamamlamış sağlıksız su şebekesini 100 yıl ömürlü, sağlıklı polietilen boru ile değiştiriyor. İlçe merkezinde yürütülen su şebeke ıslah çalışması 20 gün daha devam edecek.

Güneysınır ilçesinde ömrünü tamamlamış, insan sağlığını tehdit eden su şebekesini yenileyen KOSKİ Genel Müdürlüğü, merkez muhtelif mahallelerde mevcut su şebekesi yenileme çalışmaları kapsamında 14 bin metre su şebeke hattı ıslahı gerçekleştiriyor. Çalışmalarda farklı çaplarda 100 yıl ömürlü sağlıklı polietilen boru kullanan KOSKİ, Mart ayı ortasına kadar ilçe merkezinde su şebeke ıslahını tamamlayacak.