"Sağlıklı Fikirler" senaryo yarışması

"Sağlıklı Fikirler" senaryo yarışması

Yeşilay'ın düzenlediği yarışmanın ödülleri, sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeleye dikkati çekmek için düzenlediği "Sağlıklı Fikirler" senaryo yarışması ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Sepetçiler Kasrı Camlı Köşk'te yapılan ödül töreni, saygı duruşuyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Seylan, alkol, tütün, madde ve teknolojik bağımlılık konularında toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yarışmanın düzenlendiğini söyledi.

Seylan, bağımlılığın bugünün önemli probleminden biri olduğuna dikkati çekerek, "Gençlerin bakış açısıyla üretilen içerikler sayesinde, bu proje, gençleri bir taraftan bağımlılıkla mücadele konusunda düşünmeye sevk ederken, diğer taraftan sonrasında bu filmleri sosyal medya üzerinden binlerce kişiyle buluşturup farkındalık yaratmaya yardımcı olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, yarışmaya katılan 363 senaryo arasından dereceye giren ve kısa filmi çekilen 12 kişiye plaket ve ödüller verildi.

Yarışmanın "alkol bağımlılığı" kategorisinde, birinci Uğur Tatar, ikinci Eray Midem, üçüncü Hüseyin Böyük oldu. "Tütün bağımlılığı" kategorisinde de birinciliği Elif Kırmacı, ikinciliği Tolga Han Erder, üçüncülüğü Zafer Çaltekin elde etti. "Teknoloji bağımlılığı" kategorisinde ise Emre Aran birinciliğe, İlker Emon ikinciliğe, Furkan Dağlı üçüncülüğe layık görüldü. "Madde bağımlılığı" kategorisinde de birinci Aslıhan Yesir, ikinci Burak Ergin, üçüncü ise Ahmet Kılıç oldu.

Yarışmanın birincilerine 3 bin, ikincilerine 2 bin ve üçüncülerine bin lira ödül verildi.

Dereceye giren senaryolardan çekilen filmlerin gösterildiği tören, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :