Sağlık Turizmi kur baskısının ilacıdır

Sağlık Turizmi kur baskısının ilacıdır

Sağlık-Der Konya Şubesi Başkanı Mustafa Şimşek ABD tarafından başlatılan döviz savaşına karşı kınama ve tepki mesajı yayınladı.

Başkan Şimşek yaptığı açıklamada Papaz Brunson, bahane edilerek yapılan bu baskının anlamsız ve sonuçsuz olduğunu dile getirdi. döviz savaşında hükümete tam destek verdiklerini söyleyen Başkan Şimşek şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Merkez Bankamız ve devletimizin tüm kurumları gerekli tedbirleri almıştır. Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz da olduğu gibi yaptığı çağrılar milletimizde karşılığını nezdinde değer bularak doların ateşi bir nebze düşürülmüş ve karşı yaptırım kararları alınmıştır.

Dünya ekonomik sistemini kuranların kurguladığı kur, faiz, enflasyon, işsizlik sarmalına birçok ekonomist veya akademisyenin aksine karşı durarak,  Cumhurbaşkanımız bir kez daha oyunu bozmak için çaba göstermektedir.  Bunun için de üretimin ve buna bağlı olarak istihdamın artırılmasını ve ihracat için dünyanın en ücra köşelerine dahi ulaşılmasını talep etmektedir.

Bu bağlamda ülkemizi daha da güçlü kılmak ve orta gelir tuzağından çıkarmak için tüm sektörler ayağa kalkarken sağlık alanında da yeni proaktif çalışmaya ihtiyaç vardır.  Sağlık alanında tıbbi cihaz ve ilaç sektöründe cari açığı azaltmak, teknoloji transferi sağlamak, ithalat-ihracatı dengeye getirmek anlamı taşıyan offset sistemi konusunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlanması olumlu bir politikadır.

GÜN; BİRLİK GÜNÜ, BİR OLMA GÜNÜDÜR.

“Tüm bunların yanında cari açığı azaltmak ve kur baskısını azaltmak için en bakir ve etkin alanlardan birisi de sağlık turizmidir. Sağlık turizmini geliştirmek açısından USHAŞ adında şirket kurulmasına dair madde torba kanun içerisinde yer almıştır. Ekonomik yaptırım ve kur baskısı ile ülkemize yapılan saldırılara karşı bir atak da sağlık turizmini artırmak olacaktır.

Sağlık turizminin geliştirilmesi için ise şehir hastaneleri büyük fırsattır.

Sağlık-Der Konya Şubesi olarak yaptığımız çalışmalarda; çoğu finansmanının yurt dışı kaynaklı olması ve kur’a bağlı borçlanma olması nedeniyle şehir hastanelerinin en az %30 oranında ki kapasitesinin sağlık turizmi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Şehir hastanelerini sadece devlet hastanelerinin daha geniş kapasitelisi olduğu mantalitesi ile çalıştırmak yeterli olmayacaktır. Ekonomimizi hedef alanlara karşı sağlık turizmi çalışmaları hızlandırılmalı, kamu ve özel sektör işbirliği artırılmalıdır” Ahmet Ünver-Memleket