Sağlık Sen Üyelerinden  Cibuti’ye Anlamlı Yardım

Sağlık Sen Üyelerinden Cibuti’ye Anlamlı Yardım

Konya Sağlık-Sen üyeleri aralarında topladıkları yardımlar ile Afrika ülkelerinden Cibuti’ye su kuyusu açtırılmasını sağladılar.

 

Sağlık-Sen’in Afrika’da açtırdığı 3. su kuyusu olma özelliğini taşıyan su kuyusu, bu bölgede yaşayan binlerce insanın ihtiyacını karşılayacak.

Sağlık-Sen Konya Şubesi tarafından Afrika ülkelerinde su kuyusu açtırılması amacı ile başlatılan yardım kampanyası sonucunda toplanılan yardımlar İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal’a teslim edildi. Sağlık-Sen’in sadece üyelerinin özlük haklarını savunan bir sivil toplum kuruluşu olmadığını bu güne kadar yapmış olduğu projelerle ortaya koyduğunu ifade eden Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “Dünyanın en kurak ve yoksul bölgesi Afrika'da, yaşanan sorunların en başında susuzluk geliyor. Dünyanın en fakir insanlarına yapmış olduğumuz bu yardımlar ahirette de devam edecek bir hayrın kapılarını bizlere aralıyor” dedi. Afrikalı vatandaşların en büyük sorunlarının su ve beslenme olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, “ İHH aracılığı ile dünyanın en ücra noktalarında İnsani yardımlara vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Duyarlı davranışlarından dolayı Sağlık Sen üyelerine teşekkür eden İHH Konya Şube Başkanı Uysal’da “Ülkemizden gelen bu yardımlar bölge halkı açısından son derece önem arz ediyor. Su kuyusu açmak Cibuti şartlarında çok maliyetli olduğu için dar gelirli vatandaşlar temiz suya ulaşamıyorlar. İnşallah açmış olduğumuz bu su kuyusundan uzun yıllar boyunca pek çok insan yararlanır” diyerek sözlerini tamamladı.Haber Merkezi

saglik-sen-uyelerinden-(1).jpg