Sağlık-Sen Sivas Şubesi'nden açıklama

Sağlık-Sen Sivas Şubesi'nden açıklama

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, gelecek hafta toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağını bildirdi. Zileli, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık...

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, gelecek hafta toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağını bildirdi. 

Zileli, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının çalışma koşulları ve hakları için gelecek hafta başından itibaren toplu sözleşme masasında olacaklarını belirtti. 

Sağlık çalışanlarının risk altında işlerini yaptıklarını aktaran Zilele, "500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanını, sağ salim evine dönmesi duasıyla işine uğurlayan, devletine, milletine emanet eden aileleri, onların sağlıklı, huzurlu ve güven içinde çalıştıklarından emin olmak istiyor" ifadesini kullandı.

Zilele, şunları kaydetti:

"Yaşatmak için savaş verdiğimiz bir alanda hayatımızı tehdit eden yüzlerce risk altında işimizi yapmaya çalışıyoruz. Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık, en tehlikeli işler kategorisinde yer alıyor. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz. Terörün sağlık çalışanları ve kurumlarını vahşice hedef aldığı günler yaşıyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz. Bunun karşılığında da devletimizden sağlıklı, huzurlu ve hakkaniyetli çalışma koşulları temin etmesini istiyoruz." 

Toplu sözleşme masasına Sağlık-Sen olarak 90'ın üzerinde taleple gittiklerini bildiren Zileli, bu taleplerin pek çoğunun yıllarca ihmal edilen sorunlara çözüm amaçladığını anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı