Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

"Türkiye'de sağlık çalışanlarının yarısının üye olduğu sendikayız"

KAYSERİ (AA) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 210 bin üyeye sahip olduklarını belirterek, "Türkiye'de sağlık çalışanlarının yarısı üyemiz" dedi.

Bazı programlara katılmak için Kayseri'ye gelen Memiş, Vali Orhan Düzgün'ü  makamında ziyaret etti.

Memiş, burada yaptığı konuşmada, Kayseri'nin sağlık açısından adından söz ettiren bir şehir olduğunu, iyi bir sağlık sistemi oluşturulduğunu belirterek,  "Çalışanı memnun eden bir sistem var. Çalışanların hak ettiklerini almaları gerekiyor" dedi.

Memur-Sen olarak Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını vurgulayan Memiş, "Memur-Sen olarak Türkiye'de 850 bin üyemiz bulunuyor. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. Memur-Sen'in ikinci büyük sendikası Sağlık-Sen olarak da 210 bin üyeye sahibiz. Türkiye'de sağlık çalışanlarının yarısının üye olduğu sendikayız. Sendikacılığa yeni bir anlayış getirdik" diye konuştu.

Vali Düzgün de Memiş'i kentte ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Kayseri hakkında bilgi verdi.

Kayseri'nin sanayi ve ticaret şehri olarak anıldığını aktaran Düzgün, "Bununla beraber aynı zamanda sağlık merkezi de diyebiliriz. Çünkü 30'un üzerinde özel ve kamu hastanesiyle çevre illerinden hatta çevre ülkelerden hasta kabul eden bir il. Sağlık hizmetleri konusunda ilimizde bir memnuniyet var" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı