Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:

"(Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet) Yasal düzenlemeler yapıldı ancak görüyoruz ki sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete ilişkin, "Yasal düzenlemeler yapıldı ancak görüyoruz ki sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Aynı zamanda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Memiş, Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 11 Ağustos sabahı Türkiye'nin yeni sürece uyandığını bildirdi. 

Memiş, Türkiye'nin yıllarca milletin iradesi elinden alınan bir ülke durumundayken son 12 yılda yapılan demokratikleşme adımlarıyla başlayan süreçten sonra milletin iradesini ortaya koyarak kendi cumhurbaşkanını seçmiş olmasının demokratikleşme adına en önemli adımlardan birisi olduğunu belirtti. 

Kamu görevlilerinin önündeki siyaset yasağının bir an önce kaldırılması gerektiğini savunan Memiş, "2015 yılında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde siyasete girmeyi düşünen kamu görevlilerinin önceden istifa etmek zorunda bırakılmasıyla oluşan mağduriyette mutlaka giderilmelidir" diye konuştu.

"Gelecek yıl yapılacak olan toplu sözleşme öncesi hükümet, kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak teklifle gelmek için çalışmalarına şimdiden başlamalıdır" diyen Memiş, şunları söyledi:

"Önümüzdeki süreç içerisinde torba kanununda sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi ve lisans tamamlamanın yasalaşma noktasında da adımlar bir an önce atılmalıdır. Vekil ebe hemşirelere, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanlarına, 4/C'liler ve görevde yükselme sınavını kazandıkları halde kadro bekleyen sağlık çalışanlarına kadro verilmesi gerekir. Döner sermaye uygulamasının daha adil bir şekilde hazırlanması ve ek ödemenin emekliliğe yansıtılması gerekir."

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete yönelik bir takım tedbirler alındığını ifade eden Memiş, şöyle devam etti:

"Yasal düzenlemeler yapıldı ancak görüyoruz ki sağlıkta şiddet hız kesmeden devam ediyor. Sağlık çalışanları bu ülkede 2002 yılından sonra 5 kat fazla çalışmaya başladı ancak şiddete maruz kalıyor. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz 'lütfen sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara daha ağır cezalar verin ve şiddetin önüne bir şekilde geçin' diyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı