Sağlık ocakları da “acil” gibi olacak

Sağlık ocakları da “acil” gibi olacak

Acil hastalar artık sadece hastane acillerine değil, aile sağlığı merkezlerine de gidebilecek. Mesai saatleri dışında ve hafta sonları da açık olacak yerlerde hasta bakacak aile hekimleri nöbet ücreti alacak.

Acil hastalar artık sadece hastane acillerine değil, aile sağlığı merkezlerine de gidebilecek, mesai saatleri dışında ve hafta sonları da açık olacak yerlerde hasta bakacak aile hekimleri nöbet ücreti alacak. Hekimler Cumartesi, Pazar günleri sabah 8 akşam 8 arasında nöbet tutacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Vatandaşımız hiç olmazsa gündüz 12 saatlik aktif dilimde kendi aile hekimi veya aile sağlığı merkezindeki aile hekimiyle muhatap olabilecek. Uzun vadede (aile hekimi sayısı) 35-40 binleri bulduğumuzda da 24 saatlik nöbet sistematiğini o zaman düşüneceğiz” dedi. Müezzinoğlu, Torba Yasa ile yürürlüğe giren aile sağlığı merkezlerinde mesai saati dışında nöbet uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, ortalama 4 bin kişiye bir hekim düştüğünü, bu sayının 2 bin-2 bin 500 olması gerektiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

“2 bin civarında aile sağlığı merkezi ve 112 istasyonunun birlikte olduğu Türkiye’nin sağlık hizmeti saygınlığına yakışacak projeler tamamlandı. Hastane konseptinde saygınlığımız oturdu. Şimdi de aile sağlığı merkezlerinde 7 bölgeye ait 7 tip proje çıkardık ve bunları çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Aile sağlığı merkezlerindeki aile hekimlerimiz oralarda sağlık hizmeti sunacaklar. Gider, temizlik, kira derdi olmayacak. Sadece hastasını, sağlık hizmeti sunumunu ve mesleğini yapma derdi peşinde koşacak.” 

 

Etiketler :