Sağlık çalışanlarından "döviz ve altın bozdurma" çağrısına destek

Sağlık çalışanlarından "döviz ve altın bozdurma" çağrısına destek

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş:- "Her ne olursa olsun devletimizin aldığı kararların arkasında olacağımızı, küresel sermayenin baskılarına boyun eğmeyeceğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz"

ANKARA (AA) - Sağlık ve Sosyal Hi̇zmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) üyeleri, Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ataklara karşı halkı birlik olmaya davet etti.

Demetevler Onkoloji Hastanesi'nin Başhekimlik binası önünde bir araya gelen sendika üyeleri, ülke ekonomisine yönelik spekülatif ataklara karşı tepki göstererek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son günlerde küresel emperyalizmin ekonomik kuşatması ve terör saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Memiş, ülkenin ekonomisine, üretimine, emek ve alın teriyle elde edilen birikimlerine yönelik bu saldırıların ahlak, hukuk ve demokrasi dışı olduğunu vurgulayarak, "Her ne olursa olsun devletimizin aldığı kararların arkasında olacağımızı, küresel sermayenin baskılarına boyun eğmeyeceğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'ye yönelik ekonomik savaş ilan edenlerin, milli birliğe zarar veremeyeceğini vurgulayan Memiş, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da bu millete darbe yapmak istediler, 24 Haziran'da bu ülkenin istikrarını bozmak istediler olmadı. Şimdi dolar kurlarıyla oynayarak ülkemizi batırmak istiyorlar. Bu millet en zor dönemlerde ülkesine sahip çıktı, bugün de yarın da sahip çıkacak. Bu ülkeyi dolar kurlarıyla oynayarak dize getirmeye çalışanlara inat, millet olarak bu ülkenin geleceği için dolarımızı, altınımızı bozdurmak kaydıyla desteğimizi sonuna kadar vermek zorundayız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :