Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne İki Yeni Bölüm Daha Açıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne İki Yeni Bölüm Daha Açıldı

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Bozkır’da açılan ‘Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Odyoloji Bölümleri’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti.

Bozkır’da öğrenim gören Sağlık Bilimleri Fakültesi ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik açılış dersini ise ‘İnsanoğlunun Yeryüzündeki Bilgi Kaynakları’ konulu sunumuyla Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin verdi.

 

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu’nde gerçekleşen törene Bozkır Kaymakamı Fahri Onay, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, Mustafa Şahin, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Bozkır Cumhuriyet Savcısı Emre Güneş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dönmez,  Bozkır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin, dekanlar, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ALTUNYALDIZ’DAN TEŞEKKÜR

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Yeni açılan bu bölüme sizlerin teveccühünden dolayı mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Geleceğe umutlu bakabilecek, ülkenin geleceği için bilgiyle, ilimle, irfanla çalışabilecek bir üniversitenin öğrencisi olmanın gururuyla başlamanız bizleri son derece mutlu ediyor. Yeni bölümlerin açılışında Rektörümüz Mustafa Şahin Hocamız inanın gece gündüz çalıştı. Gün içinde zaman zaman defaatle konuşmalarımız oldu. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç Bey görüşmeler yaparak bu bölümün açılmasını hep beraber temin ettik. Sizin kendi emeklerinizle bölümünüzde başarılı olmamanız için hiçbir sebep göremiyorum. Bizler; ülkemize ve milletimize kendi alanlarınızda en yetkin, bilgili, otorite kişiler olmanız adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Selçuk Üniversitesi; Türkiye’de yeri olan, bilinen, yaptıklarıyla öne çıkan küresel anlamda da bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yol alan, ne yaptığını bilen, çağdaş, sonuç odaklı, öğrencileri ve öğretim kadrosuyla birlikte Rektörümüz Mustafa Şahin’in ortaya koyduğu yönetim anlayışıyla, üniversiteyi hep beraber yöneten bir anlayış içerisindeler. Bu başlı başına bir değerdir. Herkesin katkısını alan ve hep beraber üniversiteyi daha iyi yerlere taşıma misyonu ve gayretiyle hareket eden bir yönetim anlayışı bu anlamda üniversitemize, ülkemize ve küresel yarışta önde koşma gayretinden dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. Allah gayretlerinizi daim etsin” dedi.

ŞAHİN: ARAMA KURTARMA ÜSSÜ KURULACAK

Selçuk Üniversitesi’nin 17 farklı ilçede 22 meslek yüksekokulu ve 77 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en kalabalık üniversitesi arasında yer aldığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Görev yaptığımız 2,5 yıllık süreçte eğitim fakültesi, eczacılık fakültesi, İslami ilimleri fakültemizi eğitime açtık. Hemşirelik fakültesi kuruldu ve daha önceden açılan Sivil Havacılık Okulumuz var. Diğer alanlarda da eksikleri gidermeye çalıştığımız gerçek manada kompakt birbirini tamamlayan bir üniversite yapısına dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız’a teşekkür ediyoruz. Güzel bir çalışma ortaya koyduk koymaya da devam ediyoruz. Bu vatanın her karış toprağı bizimdir. Bozkır ya da Konya diye ayırım yapamayacağız. Şundan; emin olun buraya dev bir lojistik üst kuracağız. Arama kurtarmayla ilgili Konya ve İç Anadolu coğrafyasının merkez üssünü kuracağız. Kar, kara ve hava araçları olacak, tırmanma duvarları olacak. Arama kurtarmayla ilgili her türlü altyapı olacak. Buranın ilk öğrencileri olarak da bu üstte iş bulma şansı da sizin olacak bundan emin ve müsterih olunuz. Alanınızda en iyi olmanız için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Şahin, “İnsanoğlunun Yeryüzündeki Bilgi Kaynakları” konulu açılış dersi bitiminde plaket ve hediye takdimi, dönem birincisi olan öğrencilere yüksek onur belgeleri verildi.  Daha sonra Prof. Dr. Osman Tugay’ın “Bozkır’ın Çiçekleri” adlı fotoğraf sergisi ve “Afrin Şehitleri Fidanlığı” açılışı yapıldı.  Program spor salonu ziyaret ve Bozkır Kaşık ekibinin gösterisi ile son buldu.