Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında "Veri Paylaşım Protokolü"

Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında "Veri Paylaşım Protokolü"

Sağlık Bakanlığı ile SGK arasında sağlık uygulamaları ve ödemelerinde veri havuzunun daha hızlı ve güvenli kullanımını amaçlayan "Veri Paylaşım Protokolü" imzalandı

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında sağlık uygulamaları ve ödemelerinde veri havuzunun daha hızlı ve güvenli kullanımını amaçlayan "Veri Paylaşım Protokolü" imzalandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlığın toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine Bakanlık adına Müsteşar Eyüp Gümüş, SGK adına da SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı katıldı.

Gümüş, imzalanan protokol ile her iki kurumun sağlık uygulamaları ve ödemelerinde kullandıkları veri havuzunun daha sağlıklı ve güvenilir olacağını belirterek, "Daha önce karşılıklı yazışmalarla manuel ortamda uzun sürede ulaşılan verilere anlık erişebilme imkanımız olacak. Sağlık hizmetlerinin mevzuata uygunluğu anlık olarak değerlendirilebilecek ve bu sayede hatalı uygulamaların önüne geçilecek." ifadelerini kullandı.

SGK Başkanı Bağlı da geri ödemelerde ve faturaların incelenmesinde manuel olarak yapılan takip ve işlemlerden oluşabilecek sorunların ortadan kalkacağını vurgulayarak, "Protokolle kurumlarımız daha hızlı ve daha doğru karar verme imkanı yakalayacak. Her iki kurumun kapsamlı istatistiki bilgi almasında, risk analizlerinin tespitinde ve harcama kalemlerinin detaylandırılmasında dolayısıyla sağlık politikalarının ve ödemelerinin geliştirilmesinde bu bilgilerin çok faydalı olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesine bulundu.

İmzalanan protokolle olası hatalar ve aksaklıkların önüne geçilebilmesi, işlem sürelerinin kısalması ile hastaların her türlü sağlık hizmetine erişiminde kolaylık sağlanması hedefleniyor. Uygulama ile hasta memnuniyetinin artırılması da amaçlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :