Sağlık Bakanlığı:

Sağlık Bakanlığı:

"Bakanlığımızca, dezenfektanların izinlendirilmesi işlemleri AB mevzuatı ile uyumlu olarak hazırlanan 'Biyosidal Ürünler Yönetmeliği' hükümleri gereğince yapılmaktadır"

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı tarafından, "Bakanlığımızca, dezenfektanların izinlendirilmesi işlemleri AB mevzuatı ile uyumlu olarak hazırlanan 'Biyosidal Ürünler Yönetmeliği' hükümleri gereğince yapılmaktadır." açıklamasında bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede "Ölümcül Hastane Mikrobunda Patlama" başlığıyla yer alan haberde, hastanelerde mikrobun önlenmesi için kullanılan antiseptik dezenfektanların tamamına yakınının merdiven altlarında üretildiğinin iddia edildiği belirtildi.

"Bakanlık tarafından, dezenfektanların izinlendirilmesi işlemlerinin AB mevzuatı ile uyumlu olarak hazırlanan 'Biyosidal Ürünler Yönetmeliği' hükümleri gereğince yapıldığı" bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımızca ruhsatlandırılan ürünler mevzuat hükümlerine uygunluk açısından piyasada denetlenmekte, uygunsuz ve güvensiz bulunan ürünlerle ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda toplam 44 bin 552 ürün denetlenmiş, 420 ürün uygunsuz tespit edilmiştir. Bu ürünlere yönetmelik hükümleri gereğince gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır."

Biyosidal ürünler hakkında Bakanlığa yapılan bütün başvuruların değerlendirildiğine dikkatin çekildiği açıklamada, haberde bahsedilen firma ile ilgili şikayetlerin takip edildiği, ürünlerinden numuneler alınıp analizlerin yapıldığı, bu analizlerde bir kısım ürünlerin uygun, bir kısım ürünlerin de uygunsuz çıktığı ifade edildi.

Uygunsuz çıkan ürünlere ilişkin gerekli yasal işlemlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, konunun kişiler ve firmalar üzerinden gündem yapılmasının doğru olmadığı da kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :