Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Trabzon'da:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Trabzon'da:

"2013 yılı itibariyle 480 bin yabancı Türkiye'ye tedavi için geldi"

TRABZON (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 480 bin yabancının tedavi için geldiğini belirtti.

Müezzinoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok büyük başarılara imza attığını ifade etti.

Son 12 yıl içinde çok güzel hizmetler yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, "Milletimiz de bu hizmetler karşısında bize destek verdi, güvendi. Bunun en son örneği Cumhurbaşkanlığı seçimi" dedi.

Türkiye'den 12 yıl önce 120 bin insanın yurt dışına tedavi için gittiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O zamanlar yaklaşık 1-1,5 milyar dolar derdine derman, çare arayanlar tarafından yurt dışına gidiyordu. 2003 yılından sonra bu değişti. 2013 yılı itibariyle 480 bin yabancı Türkiye'ye tedavi için geldi. 2,5 milyar dolar bize gelen bir kaynak var. Sağlık turizminden Türkiye'nin alması gereken pay henüz bu değil. Sağlık Bakanlığı olarak 32 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarımız devam ediyor. Bir kısmı bu yıl, yarıdan fazlası önümüzdeki yıl, geri kalanı da 2016 yılında hizmete girecek. Kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılan inşaatlar var. Onlar da 2016-2017 yılında devreye girecek. Türkiye dünyada başka örneği olmayan, tüm hastanelerini yeniden, sıfırdan, çağdaş ve modern yapmış bir ülke olacak." 

Müezzinoğlu, altyapı çalışmalarını tamamlandıktan sonra sağlık turizminden 2017-2018'lerde 9-10 milyar dolar, 2023 yılında da 20-25 milyar dolar gelir beklediklerini kaydetti.

Bu hedefler doğrultusunda yerel yönetimler ve sivil dinamiklerin hep birlikte, el birliği, gönül birliği yapılması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Küçük hesap peşinde koşmayacağız. Güçlü hedefler peşinde koşacağız. Daha iyinin peşinde koşarken ortak aklı merkeze alarak, birlikte başaracağız" dedi.

Ziyarete AK Parti Trabzon milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı