Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çanakkale'de:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Çanakkale'de:

"İnşallah en kısa zamanda topluca tütünle mücadelede olduğu gibi uyuşturucuyla olan mücadelede de bir eylem planını hazırlamış olacağız"

ÇANAKKALE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah en kısa zamanda topluca tütünle mücadelede olduğu gibi uyuşturucuyla olan mücadelede de bir eylem planını hazırlamış olacağız" dedi.

Müezzinoğlu, bazı inceleme ve temaslarda bulunmak için geldiği Çanakkale'de Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, makama girmeden Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Çınar ise Müezzinoğlu'na tablo hediye etti.

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin "uyuşturucuyla mücadele konusundaki çalışmalarla ilgili" sorusu üzerine, bu konuda 7 bakanlığın geçen hafta toplantı yaptığını anımsattı.

Üst düzeydeki yetkililerin görevlendirildiğini belirten Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz pazartesi Bakanlar Kurulu toplantısından müsteşar yardımcısı arkadaşlarımızla çalışmaları yeniden değerlendirdik. Önümüzdeki 15-20 gün  gerek bakanlıkların alması gereken tedbirler gerekse ortak yol haritası şekillendirme çalışmaları sürecek" dedi.

Müezzinoğlu, bu çalışma kapsamında yerel yönetimleri de önemsediklerini ifade ederek, "Yerel yönetimlerden de bu anlamda arkadaşlar komisyon çalışmalarına katılıyor. İnşallah en kısa zamanda topluca tütünle mücadelede olduğu gibi uyuşturucuyla olan mücadelede de bir eylem planını hazırlamış olacağız" diye konuştu.

Eylem planının her boyutunun kamuoyuna açıklamanın çok doğru olmayacağını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Onun için kamuoyunu ilgilendiren boyutunu paylaşacağız. Diğer kısmını da daha fazla uygulama boyutlarıyla uygulamaya koyacağız. Burada önemli olan koruyucu ve önleyici tedbirleri güçlendirebilmek. İnşallah çok kısa zamanda uygulamaya geçeceğiz. Zaten yasal düzenlemeleri haziran ayında yapmıştık. O anlamda yasal düzenlemelerin caydırıcılığı kamuoyuna yansımamış olabilir. Biz uyuşturucunun gerek üretiminde, gerek pazarlamasında, ulaştırılmasında tüm kademelerdeki cezaları yasal düzenlemeyle neredeyse eskiyle oranla 2 misli ya da üst sınırlara taşıdık. Yeni yasal düzenlemeler bu konuda gerekli caydırıcılığı gösterecektir." 

Kaynak:Haber Kaynağı