Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Bu süreçlerde yeni dengelerin oluşması için zaman zaman sendelemeler olabilir ama tüm Bursalılar, spor camiası Bursaspor'un arkasında" - "Takımın şuanda 7 futbolcusunun Milli Takım'da olması da bu takımın gücünün hangi noktada olduğunu veren güçlü bir me

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı ve Bursaspor yönetimini ziyaret etti.

Müezzinoğlu, Özlüce Tesisleri'ndeki ziyarette yaptığı konuşmada, Bursaspor'un Türk sporuna farklı bir dinamizm getirdiğini söyledi.

Bursaspor'un şampiyonluk hedefiyle farklı bakış açılarına sahip bir takım olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bursaspor, futbolun Türkiye'ye Anadolu'dan verdiği mesajlar anlamında çok önemli yeri olan bir spor kulübü. Ligler, uzun bir maraton. Bu maratonun daha ilk haftalarındayız. Bu ilk haftalardaki gidişat, zaman zaman arzu edilen gibi olmaz. Bazen de çok iyi başlanır ama arzu edilen gibi bitirilmez. Ben inanıyorum ki Bursaspor, arzu edildiği şekilde bitirecektir" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Bursaspor'un köklü değişimler yaptığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şu anda neredeyse yeniden, yeni bir takım oturtmaya çalışıyor. Daha önceden Bursaspor'u şampiyon yapan yeni bir teknik direktör Ertuğrul Sağlam bey yine takımın başına geçti. Bütün bu süreçlerde yeni dengelerin oluşması için zaman zaman sendelemeler olabilir ama tüm Bursalılar, spor camiası Bursaspor'un arkasında. Takımın şuanda 7 futbolcusunun Milli Takım'da olması da bu takımın gücünün hangi noktada olduğunu veren güçlü bir mesaj. Dolayısıyla takımın önümüzdeki haftalarda arzu ettiğimiz sonuçları alacağına inanıyorum."

Timsah Arena'nın 26 Eylül'de açılmasının planlandığını anımsatan Müezzinloğlu, yeni stadın Türk sporunun dinamiklerine büyük katkılar sunacağını da sözlerine ekledi.

- "160 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz"

Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı da takımın eksikleri olsa da istenilen seviyede olmasa da camia olarak çok büyük olduklarını, takımın bu büyüklüğünü ileriki günlerde göstereceğini vurguladı.

Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Mahallesi yakınlarında çıkan ve 12 saatte kontrol altına alınan yangının etkili olduğu alan için bir ağaçlandırma kampanyası başlattıklarına da değinen Bölükbaşı, "İnşallah bu kampanyaya diğer kuruluşlar da katılır. Yanan kızılçam ve fıstık çamları var. Bu projeyle 160 bin ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını bu alanın yeşillendirilmesi için kampanyaya davet ediyoruz."

- Cumalıkızık'ta esnaf ziyareti

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Bursaspor ziyareti öncesinde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne geçen yıl dahil edilen tarihi Osmanlı köyü olarak bilinen Cumalıkızık Mahallesi'ni ziyaret etti.

Müezzinoğlu, merkez Yıldırım ilçesine bağlı mahalledeki esnafla selamlaşıp, sorunlarını dinledi. Tarihi mahalleyi gezen Müezinoğlu, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Müezzinoğlu'na Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı