Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"1960 darbesi olmasaydı, milli iradenin hak ve hukuku idam edilmeseydi, muhtemelen bugün Türkiye'de çok farklı konu başlıklarını çok daha iyi noktada konuşuyor olacaktık"- "Ayrıştıran, çatıştıran anlayışlar değil, aksine toparlayan, kucaklayan, ortak hede

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "1960 darbesi olmasaydı, milli iradenin hak ve hukuku idam edilmeseydi, muhtemelen bugün Türkiye'de çok farklı konu başlıklarını çok daha iyi noktada konuşuyor olacaktık" dedi. 

İnşaat Mütaahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD)  tarafından bir otelde gerçekleştirilen kahvaltıya katılan Müezzinoğlu konuşmasına, dün Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan ve uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Op. Dr. Kamil Furtun'un ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı dileyerek başladı. 

Bu tür hadiselerin özellikle çalışanlar ve toplum adına sorumluluk üstlenenlerin motivasyonunu bozduğunu belirten Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz hafta da Gürsu Belediye Başkanımız Cüneyt Yıldız kardeşimizi bu şekildeki bir saldırı sonucu kaybetmiştik. Kendisine de Rabbim rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin diyorum. Ama bir taraftan hayat devam ediyor. Bizler ülke, milletimiz, ülkemizin ve milletimizin geleceği adına çalışıyoruz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin sağlıklı bir demokrasi, sağlıklı bir sandık iradesi, sağlıklı bir milli idarenin tecellisine vesile olmasını temenni ettiğini kaydetti. 

İnşaat sektörü ve müteahhitliğin Türkiye'de önemli başarılara imza attığına da değinen Müezzinoğlu, özellikle müteahhitlerin bugün dünyanın her tarafında iş yaptıklarını ve dünya çapında bir vizyon yakaladıklarını vurguladı. 

-"1960 darbesi bu millete bir bedel ödeten temel sorun olmuştur"

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin, sorun üreten yönetim anlayışından sorun çözen yönetim anlayışını yakaladığını belirterek, şunları söyledi:

"Bundan sonra Türkiye olarak bu dönemlerden geçerek artık geleceği şekillendiren, geleceğe vizyon koyan yönetimlerle buluşmamız lazım. Türkiye zaman zaman sorun üreten yönetimlerin çok ağır bedellerini ödedi. Zaman zaman da sorun çözen yönetimlerle buluştuğunda hızla başarıları yakaladı. Ama buradaki başarılara da hep baktığımızda sorunların çözümünden duyduğumuz mutlulukların başarıları oldu. Halbuki gelecek, gelecek vizyonu, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe yürüyebilmek, gelecek vizyonu olan ve yarınları bugünden daha iyi yapabilme dinamikleri olan yönetimlere ihtiyacımız var. Bunun için de geçtiğimiz süreçlerdeki en ağır sorunlarımız veya en ağır sıkıntılarımız milli iradeye yapılan müdahaleler sonrası oluşmuştur. 1960 darbesi bu millete bir bedel ödeten temel sorun olmuştur. Milli iradenin hakkı ve hukuku idam sehpalarına kadar götürülmüştür. 1960 darbesi yani 2 gün önce 27 Mayıs'ın 55'inci yıl dönümüydü. 1960 darbesi olmasaydı, milli iradenin hak ve hukuku idam edilmeseydi muhtemelen bugün Türkiye'de çok farklı konu başlıklarını çok daha iyi noktada konuşuyor olacaktık."

-"Bedelini millet ödedi 7 bin genciyle"

Dünyanın 50 yıldır inovasyon, AR-GE, markalaşma, pazarlama kelimelerini konuşurken Türkiye'nin ise aynı süre içinde laiklik, faşistlik, komünistlik, irtica dediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Esasında bu milletin her rengini düşman gibi gören ve bunu zenginlik olarak kabul etmek, geliştirmek yerine 'vay sağcı faşistler' diye gençlerimiz bir tarafa 'vay solcu komünistler' diye diğer taraftan gençlerimiz bir tarafa itildi. Akşam olunca şunu gördük, aynı silah sabah sağcı faşisti, aynı silah akşam solcu komünisti öldürmüş ve 5-6 bin gencimizi kaybettik. Darbe oldu, 'olgunlaşması için bekledik' diyen 'netekimler' çıktı. Ama o 'netekim' bu dünyadan göç ederken netekim bedelini millet ödedi 7 bin genciyle. Bugün de 'dünyadan niye geri kaldık, niye daha iyi noktalara gidemedik, milli irade öz güvenini niye kaybetti?' bunları tartışıyoruz." 

Müezzinoğlu, Türkiye'nin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe mutlaka yürüyeceğini, bunu da milletle ve milletin her kesimiyle birlikte gerçekleştireceğini iddia etti. 

-"Yeter ki gölge edecek sorunları ortadan kaldıralım"

Siyasetçilerin görevlerinden birinin, sıkıntıları paylaşarak azaltmak ve yarınların daha iyi olabilmesi için öncülük yapmak olduğunu aktaran Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnanıyorum ki AK Parti döneminde 13 yıldır bütün sektörler bütün sorunlarına rağmen daha güvenli ve daha istikrarlı bir dönemi yakaladı. Sorunlar sıfırlanabilir mi? Keşke mümkün olsa. Azaltılabilir mi? Mutlaka azaltılır ama bizim görevimiz bu merdivenin basamaklarını yukarıya doğru istikrarlı bir şekilde çıkmak. Bu basamakları çıkarken de dünyayla yarıştığımızı da unutmamak gerekli. Çünkü dünyanın yakaladığı o başarıları milletçe başarabilecek kabiliyetimiz de,  gönül gücümüz de,  o cesaretimiz de, o akıl vizyonumuz da var. Yeter ki gölge edecek sorunları ortadan kaldıralım... Ayrıştıran, çatıştıran anlayışlar değil, aksine toparlayan, kucaklayan, ortak hedeflere yürüyen anlayışlarla yolculuğumuza her geçen gün güçlendirerek devam etmemiz lazım." 

Toplantıda, İMSİAD'ın 41 yeni üyesine rozetlerini takan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, derneğin yönetim kurulu başkanı Namık Ziya Mescioğlu tarafından da bir teşekkür plaketi verildi. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı