Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Milletin birlik ve beraberliğini merkeze alan, farklılıkları zenginlik sayan, medeniyet değerlerini merkeze alan bir AK Parti anlayışı var. Allah'a şükürler olsun ülkemiz bugün 12 yıl öncesine göre çok çok farklı noktalara geldi. Daha iyi noktalara gideb

BURSA (AA) - Sağlık Bakanın Mehmet Müezzinoğlu, milletin birlik ve beraberliğini, medeniyet değerlerini merkeze alan, farklılıkları zenginlik sayan bir AK Parti anlayışı olduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun ülkemiz bugün 12 yıl öncesine göre çok çok farklı noktalara geldi. Daha iyi noktalara gidebilmeli" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa Van Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaretinde, 7 Haziran genel seçiminin, ülkeye, millete, milli iradeye ve sandığın ruhuna güç katmasını temenni ederek, milletin hak ve hukukunun tecelli edileceği en önemli yerin sandık olduğunu vurguladı. 

AK Parti'nin milletle yürüdüğünü dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Milletin birlik ve beraberliğini merkeze alan, farklılıkları zenginlik sayan, medeniyet değerlerini merkeze alan bir AK Parti anlayışı var. Allah'a şükürler olsun ülkemiz bugün 12 yıl öncesine göre çok çok farklı noktalara geldi. Daha iyi noktalara gidebilmeli. Bunu başarabilecek bir milletin mensuplarıyız. Ama merkeze kardeşliğimizi, medeniyet değerlerimizi merkeze almamız gerekir. Bunu tarihi geçmişte de başaran bir milletin mensuplarıyız."

- "Herkesin sandığa koşmasını temenni ediyorum"

Milli iradeye sahip çıkmak için herkesin sandık başına gitmesi gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu şunları kaydetti:

"Haftaya pazar günü herkesin sandığa koşmasını temenni ediyorum. Vicdanlarının sesini, gönüllerinin sesini dinleyecekler, akıllarıyla analiz yapacaklar. Bölmek isteyenlere, ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermemelerini temenni ediyorum. Türkiye güçlü bir istikrarla ekonomik büyümeyi sağlıyor. Bu milletin dinamiklerine bakan mazlum ve mağdurlar var. 15- 20 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla Arnavutluk'a gittik. Orada bir törende soydaşlarımızın arasına girdik. Onlara 'Türkiye'den ne istiyorsunuz' diye sorduğumuz da 'Türkiye güçlü olsun biz burada rahatız' dediler. Başka ülkelerde de yine aynı cevabı aldık. Dolayısıyla bu milletin duruşundan güç alan dünya mazlumları ve mağdurları var." 

- "Vatandaş diliyle psikopat"

Müezzinoğlu, Opr. Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine de değinerek, "Söylenecek çok bir şey yok. Neticede bir katil, bir cani bir hekimi mesleğinin başında katlediyor. Güvenlik güçleri kendisini yakaladılar. Vatandaş diliyle psikopat dediğimiz bir şeyi var. Ben bu işten zevk alıyorum gibi bir cümle söylediği ifade ediliyor. Arka planı var mı, yok mu? Biz Sağlık Bakanlığı olarak yakın takibini yapacağız" ifadesini kullandı.

Öte yandan Dernek Başkanı Prof. Dr. Fikri Pala Bakan Müezzinoğlu'ndan Yenişehir Havaalanı'ndan Van'a direkt uçuşların yapılması için destek istedi. Bakan Müezzinoğlu da talebin değerlendirileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı