Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Bu ülkede eşi başörtülü olan biri cumhurbaşkanı olamaz' dediler. Yahu sen kimsin? Cumhurun başkanıyla ilgili kararı cumhur verir"- "Tek bir dert var, siyasi istikrarı bozmak. Siyasi istikrar bozulursa onların işi kolaylaşır. Bir taraftan çatışmalar sürec

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ülkede eşi başörtülü olan biri cumhurbaşkanı olamaz' dediler. Yahu sen kimsin? Cumhurun başkanıyla ilgili kararı cumhur verir" dedi.

Müezzinoğlu, Ağrılılar gecesinde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak 226 tane 36 bin yatak kapasiteli şehir hastanesi yaptıklarını, bunların arasında Ağrı'nın da bulunduğunu belirtti. 

Dünyada şu anda 62 bin yatak kapasiteli 240 tane hastane yapan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Peki bundan Almanya, Fransa Avrupa, İsrail rahatsız mı? Rahatsız. Niye Türkiye bunları yaptığı zaman bölgede sağlık turizminin merkezi olacak. Üçüncü havaalanından Almanya rahatsız.  Üçüncü boğaz köprüsünden Fransa rahatsız. Türkiye ekonomisinin dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisine girmesinden İngiltere, Avrupa, Amerika, İsrail rahatsız. Bunu anlıyorum da 'bizim içimizdekiler niye rahatsız?' onu anlamakta zorlanıyorum. MHP, CHP, HDP neden bu ülkenin büyümesinden ve dünyayla yarışmasından rahatsız oluyor anlamıyorum" diye konuştu.

Müezzinoğlu, muhalefetin milletle yürümek gibi bir derdinin olmadığını vurgulayarak, "Kendi dar ayrıştırıcı, çatışmacı anlayışlarının peşinde koşarak, bu ülkeye ve millete bedel ödetiyorlar. Ama bu ülkenin artık bedel ödemeye değil, merdivenin basamaklarını bir bir yukarı çıkmaya ihtiyacı var. Kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Millete ve gençlere bedel ödeten bir anlayışa değil, gençlerin yarınlara umutla ve güvenle baktığı süreçlere ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye için 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu, bu seçimde bir siyasi partiyi tercih etmenin ötesinde milletin kaderinin belirleneceğini anlatan Müezzinoğlu, milletle birlik ve beraberlik içinde bu ülkenin Cumhuriyetin kuruluşunun 100'ncü yıl dönümünde dünyayla yarışta masanın en büyük ortaklarından, karar verenlerinden biri olmasını hedeflediklerini kaydetti. 

- "Tek bir dert var, siyasi iktidarı bozmak

Bakan Müezzinoğlu, millete kötülük yapanlarla bir arada olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"'Bu ülkede eşi başörtülü olan biri Cumhurbaşkanı olamaz' dediler. Yahu sen kimsin? Cumhurun başkanıyla ilgili kararı cumhur verir. Nitekim de verdi. Ama onlar alışmış arka planda; 'Cumhur önemli değil. Buraya cumhur adına Cumhurbaşkanın kim olacağına ben karar veririm, birileride mecliste onaylar.' demeye. Yok böyle yağma. 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyen bir Recep Tayip Erdoğan var. Bir AK Parti var, milletle yürüyen bir siyasi anlayış var. Yanlış yapanın karşısında dimdik durmak gerekiyorsa hangi tehdidi yaparlarsa yapsınlar biz yine dimdik, mertçe durmaya devam edeceğiz.  Bırakın onlar bize diktatör desinler. Milletin hakkını koruyan bir AK Parti bir de Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın duruşu diktatörlükse evet milli iradeyle gelen millet adına dimdik durmak zorundayız. Dolayısıyla bakınız süreçte tek bir dertleri kaldı. Hep birlikte kimlerle birlikte bir araya geldikleri bellidir. Tek bir dert var, siyasi istikrarı bozmak. Siyasi istikrar bozulursa onların işi kolaylaşır. Bir taraftan çatışmalar sürecek, bir taraftan faizler yükselecek, bir taraftan hortumlamalar rahatlayacak, bir taraftan da onlar arka planda binlerce planı tutturacaklar."

Konuşmasının ardından Müezzinoğlu'na gecenin anısına bir tablo hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı