Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Çocuklarımızı ev ile okul arasına mahkum etmek doğru değil. Onların sağlıklı gelişmeleri için üçüncü doğru adreslere ihtiyaç var"- "Birinci doğru adres çocuğun evi, ailesi, ikinci adres eğitim aldığı kreş, okul, kütüphane, üçüncü adres ise mahallesi, sok

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocukları ev ile okul arasına mahkum etmenin doğru olmadığını, onların sağlıklı gelişmeleri için üçüncü doğru adreslere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Birinci doğru adres çocuğun evi, ailesi, ikinci adres eğitim aldığı kreş, okul, kütüphane, üçüncü adres ise mahallesi, sokağı, spor alanları, parklar ve kültürel etkinlikler olmalı" dedi.

Müezzinoğlu, merkez Yıldırım ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Hacıvat-Çınarönü Tesisleri ile çevre düzenlemesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, spor tesisleri, yeşil alanlar ve bilgi evleri gibi yatırımların kentlerin geleceği bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Ev ve okul dışındaki faaliyetlerin çocukların gelişimi için önemine değinen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı ev ile okul arasına mahkum etmek doğru değil. Onların sağlıklı gelişmeleri için üçüncü doğru adreslere ihtiyaç var. Birinci doğru adres çocuğun evi, ailesi, ikinci adres eğitim aldığı kreş, okul, kütüphane, üçüncü adres ise mahallesi, sokağı, spor alanları, parklar ve kültürel etkinlikler olmalı. Çocuklarımızı bu doğru adreslerde ne kadar meşgul edersek, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan koruruz. Onlara bu ortamları sağlayamazsak yanlış ve kötü adreslere yönelebilirler. Bursa'da 0-25 yaş arasında 1 milyon nüfus var. Bu grubu geleceğe ne kadar güçlü hazırlarsak Türkiye'nin geleceği o kadar sağlıklı olacak."

- "Birileri milleti hep elinin tersiyle itti"

Müezzinoğlu, Mahalle Mahalle Muhtarı Faruk Şimşek'in, Çınarönü'nde elektriği, suyu olmayan evler bulunduğunu ifade ettiğini aktardı.

Bu sorunun çözümü için çalışma yürüttüklerini bildiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Dertler ve üzüntüler paylaşıldıkça azalır. Mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Elektrik derdinizi de su derdinizi de paylaşarak azaltacağız. Birlikte yarınlara mutluluklarımızı çoğaltarak yürüyeceğiz. Bu anlamda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile görüştüm. Çalışma ekibini kurduk. İnşallah yasal düzenleme taslağını hazırlayacağız. Vatandaşı mağdur ederek yarınlara yürüyemeyiz. Mağduriyetlerle bizim yaşlı annemizi, evladına bakan anneyi, doğum yapan anneyi, evladını okula gönderen aileyi su ile elektrik ile terbiye etmek gibi bir anlayışımız olmamalıdır. Mutlaka bir yasal zemine ve geleceğe kurallı yürüyeceğiniz bir sistemi adapte edeceğiz. Biz sizi dert ediniyoruz. Sizinle beraber bugünlere geldik. İnşallah geleceği de beraber şekillendireceğiz. Sizlerle beraber yürümekten onur duyduk. Birileri milleti hep elinin tersiyle itti. Birileri milli iradenin üzerinden silindir gibi geçti ama bu millet, birilerinin 'Muhtar bile olamazsın' dediği Recep Tayyip Erdoğan'ı nasıl cumhurbaşkanı yaptıysa yine bu ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşıyacaktır. Bu gençler, geleceğe daha emin adımlarla güvenle yürüyecektir."

Bakan Müezzinoğlu, diğer protokol üyeleriyle kurdeleyi kesip tesisleri hizmete açtıktan sonra futbol sahasında penaltı atışı kullandı.

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve bazı milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı