Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Gençlere seçilme hakkı vermemekle onlara en çok kötülüğü yapan bir noktadayız. İnşallah önümüzdeki dönemde TBMM'de seçme sorumluluğunu yapabilme kabiliyeti olduğuna inandığımız çocuklara seçilme hakkını da vermek zaten mecburiyettir"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Gençlere seçilme hakkı vermemekle onlara en çok kötülüğü yapan bir noktadayız. İnşallah önümüzdeki dönemde TBMM'de seçme sorumluluğunu yapabilme kabiliyeti olduğuna inandığımız çocuklara seçilme hakkını da vermek zaten mecburiyettir" dedi.

Müezzinoğlu, Yıldırım Belediyesi tarafından 75. Yıl Mahallesi'nde inşa edilen Cengiz Oğuz Sağlık ve Gençlik Merkezi ile Muharrem Karagöz Spor Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "sağlık" ve "gençlik" kelimelerinin hayat ve yönetim felsefesine güçlü bir şekilde konulması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 bin gencin yaşadığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Gençleri yarınlara hazırlayanların, genç zenginliğimize bakış açısında bir sağlık problemi var. Gençlerin öz güveni ve yaşları gereği onlara sorumluluk verme konusunda büyük haksızlıklar yapılıyor. 18-25 yaş arasında 8,5 milyon kişi oy kullanacak. Onlara utanmadan, sıkılmadan 'Bana oy ver, gerisine karışma' diyoruz. Peki sana oy verme konusuna gelince niye 18 yaşında TBMM'de bizim bir gencimiz yok? Niye 22 yaşında TBMM'de üç gencimiz yok? Şu anda TBMM'de 65 yaşın üstünde 55'ten fazla milletvekili var. Böyle bir ülkede 18-25 yaş grubunda 15 gencimiz olsa bu ülke kazanır mı, kaybeder mi? 'Çağdaşım', 'medeniyim', gençlere 'Sana inanıyorum, güveniyorum' diyenler, gençlere bayrak astıranlar, bizim dönemimizde yaşadık, yeri geldiğinde gençlerin beline silah takanlar, bugün o gençlere yapılan haksızlıkların karşısında hala sessiz duruyor."

Gençlere, "Size güvenmeyenlere siz de güvenmeyin" çağrısında bulunan Müezzinoğlu, tecrübelileri korurken gençleri yarın tecrübeli hale taşıyacak bir anlayışa öncülük edilmesi gerektiğini anlattı.

- "Gençlere inanın ve güvenin"

Müezzinoğlu, "Gençleri kullanan muhalefet, gençlerin oy kullanmasıyla ilgili anayasa değişikliğine izin vermedi. Halbuki 8,5 milyon genç, bu ülkenin geleceği, kaderi" görüşünü dile getirdi.

Gençlerin hak ve hukukunun çiğnendiği anlayışla sağlıklı bir yönetim yapılamayacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Gençlere inanmayan, güvenmeyen, gençlerle yürüyemeyen bir anlayış, yarınlarını çağdaş ve medeni yapamaz. Parmağın ucuna her türlü iletişimin geldiği noktada, şu anda 9 yaşında torunum kadar o iletişim teknolojilerini kullanamıyorum. O gençlere değer vermezsek, onları yaşama bugünden hazırlamazsak, onların önünü açmazsak, bugün burada ergen sağlığı, gençlik sağlığı merkezleri gibi yerler açarız ve gençlerimizi uyuşturucu belasıyla karşı karşıya bırakırız. Halbuki yarınlar için kazandığı tecrübelerle hem yurtiçinde hem de yurtdışında çok farklı vizyonları, farklı zenginlikleri olan 15 genç olsa farklı farklı boyutlarıyla hem genç kitlenin temsilciliğini yapar hem de ülkenin yarınlara olan bakış açısını farklı bir noktaya taşır. Gençlere inanın ve güvenin. Onların enerjisi ve sağduyusu sizi mahcup etmeyecektir."

Bakan Müezzinoğlu, seçebilme sorumluluğu alabilen gençlerin, seçilebilme hakkına da sahip olabileceğini belirtti.

Bu konuya önem verdiklerine işaret eden Müezzinoğlu, "Gençlere seçilme hakkı vermemekle onlara en çok kötülüğü yapan bir noktadayız. İnşallah önümüzdeki dönemde TBMM'de seçme sorumluluğunu yapabilme kabiliyeti olduğuna inandığımız çocuklara seçilme hakkını da vermek zaten mecburiyettir" diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile açılış kurdelesini kesen Müezzinoğlu, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda 4 gün sürecek "Artvin Günleri" etkinliklerinin açılış törenine de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı